Doğum sonrası baş ağrısının nedenleri

Sizler için doğumdan sonra oluşan baş ağrısının nedenlerini araştırdık..

Doğum sonrasında baş ağrılarınızın sebebi, sezeryan ameliyatı öncesi yapılan spinal anestezi uygulanmasıdır. Bu uygulama omuriliği saran sert zarın yani alt omurganın, lomber bölgesinde ve sakral sinir köklerine uygulanmasıdır.

Spinal anestesi esnasında verilen ilacın vücudun alt yarısındaki sinirleri uyuşturmasıyla ilaç spinal kanal içerisine enjekte edilmektedir. Oluşturulan küçük deliklerden sızmakta olan omurilik sıvı sızıntısı sezeryan sonrası baş ağrısına sebep olabilir.

Peki bu baş ağrıları nasıl geçer?

1-Rahatlamaya çalışın: Yatağınıza uzanın ve birkaç dakika alın bölgenize soğuk kompleks yapın. Ayrıca stresten uzak durun.

2-Beslenmenize mutlaka dikkat edin: Hamilelik sonrasında değişen hormonlar beslenmenize de etki edebilir, aldığınız kiloları zamanla verebilirsiniz. Bu yüzden aç kalmak baş ağrılarınızın artmasına sebep olabilir.

3-Uykunuzu iyi almaya çalışın: Gece uykunuzu yeterince almaya çalışın. Bebeğiniz uykuya daldığında sizde ufak şekerlemeler yapın.

Keçiboynuzu özünün faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Keçiboynuzu özünün faydaları
Aksesuar modası: "Uzun kemerler"

İLİŞKİLİ HABER

Aksesuar modası: "Uzun kemerler"
Beyaz sirke nedir? Nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Beyaz sirke nedir? Nasıl kullanılır?
Light ürünler zayıflatır mı?

İLİŞKİLİ HABER

Light ürünler zayıflatır mı?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0