Çocuklarda ateş nasıl düşürülür

İlaç kullanmadan çocuğunuzun ateşini düşürebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte ateşi düşürmek için uygulayabileceğiniz doğal yöntemler...

Yüksek ateş, özellikle de kaygılı annelerin en çok tedirgin oldukları hastalıklardan birisidir. Vücut ısısının aniden 38 derecenin üzerine çıkmasıyla oluşan ateşlenme, çoğunlukla enfeksiyon kapma ihtimalinden kaynaklanır.

Ancak bu hastalık enfeksiyon haricindeki bazı nedenlerden dolayı da görülüyor olabilir. Bu tarz ateşlenme durumlarında yapılması gereken ilk müdahaleyi doktorlar yapmalıdır. Eğer o an doktora gitme gibi bir imkanınız yoksa, geçici süreliğine çocuğunuzun ateşinin düşürebilecek ev yapımı yöntemler deneyebilirsiniz. İşte yapabilecekleriniz...

PATATES

Patatesleri yıkayıp dilimledikten sonra kestiğiniz patatesleri çocuğunuzun ayak tabanına yerleştirin. Ardından pamuklu bir çorap giydirerek patateslerin 1 gün boyunca ayağında kalmasını sağlayın.

SOĞUK KUMAŞ

İhtiyacınız olmayan bir kumaşı buzlu su ile nemlendirin. Daha sonra çocuğunuzu sırt üstü uzandırıp, kumaşı alın kısmına koyun.

NOT: Bu yöntemlerden birisini uygularken, dehidrasyonun önüne geçmek için çocuğunuza bol sıvı tükettirin ve sıklıkla ılık su ile duşa sokun.

 Selilütten kurtaran içecek

İLİŞKİLİ HABER

Selilütten kurtaran içecek
Nur Yerlitaş sessizliğini bozdu

İLİŞKİLİ HABER

Nur Yerlitaş sessizliğini bozdu
Gökbakar villasına müşteri çıkmayınca...

İLİŞKİLİ HABER

Gökbakar villasına müşteri çıkmayınca...

BİR YORUM YAPIN 0