Doğru ve uygun bebek bezi nasıl seçilir?

Bebeğiniz için en doğru ve kaliteli ürünleri kullanmak sağlığı açısından çok önemlidir. Bebek ihtiyaçları denildiği zaman akla tabii ki en çok kullanacağınız bezler geliyor. Peki bebeğinize en uygun olan bezi nasıl anlarsınız? Bebek bezi seçerken nelere dikkat edilmeli? İşte yanıtı...

İlk defa anne ve baba olacak olan kişiler, yeni doğacak olan bebeklerinin ihtiyaçlarını alırken her şeyin en iyisinin olmasını isterler. Bunun için de daha bebek doğmadan gerekli olan tüm ihtiyaçları almaya başlarlar. Bu ihtiyaçların başında ise bebek bezleri gelir.

BEBEK BEZİ EN DOĞRU NASIL BAĞLANIR? BEZ DEĞİŞTİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER İÇİN TIKLAYIN

ideal bebek bezi

ideal bebek bezi

Doğru bir bebek bezi için anne ve babaların dikkat etmesi gereken en önemli kriter, bezin aylara göre değil kiloya göre satın alınması gerektiğidir. Örneğin; bebeğin kilosu 6 ise ve bez poşetinin de 3-6 kg. arasındaki bebekler için uygun olduğu belirtilmişse, bir üst büyük bebek bezi tercih edilmelidir.

bebek bezi değiştirme

bebek bezi değiştirme

Aksi halde bebek bezinin içerisinde bulunan lastikler, bebeğinizin rahat hareket etmesini engelleyip rahatsızlık hissi uyandırabilir.

Bebek bezlerinin yanı sıra tercih edilecek olan ıslak mendillerinin de kimyasal içermemesi önemlidir. Islak mendil yerine pamuk kullanılacaksa eğer, özellikle de kız bebeklerde pamuğun tamamen ıslak olmasına dikkat edin ki, lifleri enfeksiyona neden olmasın. Parfümlü bezlerin kimyasal madde bulundurduğunu da göz ardı etmeyin.

Çin iğnesi nakışı nedir? Nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Çin iğnesi nakışı nedir? Nasıl yapılır?
Bebek ayakkabı numarası nasıl hesaplanır? İlk ayakkabı nasıl seçilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Bebek ayakkabı numarası nasıl hesaplanır? İlk ayakkabı nasıl seçilmeli?

BİR YORUM YAPIN 0