Ebeveynin paniği çocuğu etkiliyor! Çocuklarda Koronavirüs kaygısı nasıl aşılır?

Dünyada ülkeden ülkeye yayılarak son olarak ülkemize de sıçrayan Koronavirüs tehdidine karşılık doğru bir şekilde bilinçlenip gerekli tedbirlerin alınması gerekir. Ölüme dahi sürükleyen Koronavirüsün çocuklar üzerindeki psikolojik etkisini uzmanlar anlattı.

Altınbaş Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar, ölümcül tehlike koronavirüsün çocuklara geçmesi konusunda kaygı yapılması dahilinde çocuğun olumsuz etkilenebileceğine değinerek doğru şekilde bilgilendirilmelerini önerdi. Koçkar, "Sürekli koronavirüsle ilgili güncel haberleri izlemek çocuğun kaygısını arttırabilir. Bundan kaçının. Yetişkinlere yönelik hazırlanmış içeriklerin, özellikle küçük çocuklarda endişeye yola açabileceğini unutmayın" uyarısını yaptı.

"AŞIRI KAYGI ÇOCUK ÜZERİNDE OLUMSUZ ETKİ BIRAKIR"

Koronavirüs nedir? Çocuklarda koronavirüs korkusu nasıl önlenir?

Koronavirüs nedir? Çocuklarda koronavirüs korkusu nasıl önlenir?

Çocuklardaki Koronavirüs kaygılarının üstesinden gelebilmek için Koçkar şöyle konuştu: "Çocuklar, endişe verici olaylarla verilmesi gereken tepkiyi anlamak ve yol gösterilmesi için yetişkinlere yönelirler. Eğer yetişkinler aşırı endişelilerse, çocukların kaygı miktarı da artar. Ebeveynlerin, bu noktada, sağlık sistemi ve okul çalışanlarının insanların sağlıklı olmaya devam etmeleri için çok çaba harcadığını aktarmalarında yarar vardır."

"KORONA VİRÜSE KARŞI ÖNLEM ALINMASI ÖĞRETİLMELİ"

Koronavirüse karşı alınabilecek önlemler

Koronavirüse karşı alınabilecek önlemler

Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar, koronavirüs vakalarının giderek yaygınlaşmasını önlemek için yapılması gerekenlerle ilgili doğru bilinçlendirmenin önemine değinen Koçkar, "Onlarla korku ve endişeleri hakkında konuşulması, onlara, hastalanma riskine yönelik bir çeşit kontrol hissi vererek, kaygılarının azalmasına yardımcı olabilir" diye konuştu.

Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar, koronavirüs konusunda çocuklarla ilgili yapılması gerekenlere dair önerileri şöyle sıraladı:

''Çocuklar sizin sözel ve sözel olmayan tepkilerinize bakar ve izlerler. Koronavirüsü hakkında sizin söyledikleriniz, mevcut önleme çabaları ve bu konuyla ilişkili olaylar, çocuğunuzun kaygısını arttırabilir veya azaltabilir. Eğer gerçekten öyleyse, çocuğunuza, sizin ve ailenizin sağlıklı ve iyi olduğunuzu söyleyin. Hem okulda hem de evde yetişkinlerin, çocukların sağlıklı olmaları için yapılması gerekenlerle ilgili önlemlerin alındığını söylemek de mümkün.''

Korona günlerinde ev yaşamı! Virüs riskine karşı ev karantinasında neler yapılabilir?

İLİŞKİLİ HABER

Korona günlerinde ev yaşamı! Virüs riskine karşı ev karantinasında neler yapılabilir?

BİR YORUM YAPIN 0