Çocuklarda kepek saç tedavisi

Temiz saçları bile kirliymiş gibi gösteren kepek sorunundan kurtulmak için yapılması gerekenleri sizler için sıraladık. İşte çocuklarda kepekli saç tedavisi...

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

Saçlardaki kepeklenme  durumu herhangi bir sağlık sorununu işaret etmese de görüntü olarak hepimizi rahatsız eder. Saçlar temiz olsa bile deri üzerindeki kepekler, saçların aralarına pul pul dökülerek saçları kirli ve bakımsız gösterir.

Özellikle de büyüme çağındaki bir çocuğun kafa derisi yağlıysa ve de kepeklenme görülüyorsa, bundan tamamen kurtulmak mümkün değildir fakat kontrol altına alınabilir.

Kepeklerin geçmesi için ne yapılmalı?

1- Kepeklenmeye karşı yapmanız gereken ilk müdahale, çocuğunuzun saçları arasında gördüğünüz beyaz kırıntıları ayıklamak olacaktır.

Bu beyaz kırıntıları saçtan kolaylıkla temizleyebiliyorsanız bunlar kepektir. Eğer yok temizleyemiyorsanız dikkat edin bunlar bit olabilir.

2- Çocuğunuzun saçlarını gün aşırı bebek şampuanıyla temizleyin.

3- Kepeklerden kurtulmak için çocuğunuzun kafa derisini ovalamayın. Eğer ovalarsanız, aksine kepekler daha da artacaktır.

4- Kepekli saçlar için üretilen şampuanları on beş günde birden fazla kullanmayın.

5- İçerisinde Selenyum maddesi bulunan bir şampuan, deriyi zedeleyebileceğinden dolayı çocuğunuzda bu tarz şampuanlar kullanmayın. 

Saçlar nasıl yıkanmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Saçlar nasıl yıkanmalı?
Çocuklara en çok bu modeller yakışıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklara en çok bu modeller yakışıyor!
Bitler saçtan nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Bitler saçtan nasıl temizlenir?

BİR YORUM YAPIN 1

Yasemin tozlu 1 yıl önce

Raporlu yardim