İslam'ın Amentüsü: Yalnız bir Allah var

Amentü duasının açılımından gelen ‘İslam’ın Amentüsü - Meraklı Çocuk İle Annesi’ kitabı animasyonunda Allah (c.c) ile ilgili sorular cevaplandı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Mahmut Kaya tarafından kaleme alınan, Amentü duasının açılımından gelen ‘İslam’ın Amentüsü - Meraklı Çocuk İle Annesi’ kitabı animasyon olarak hazırlandı. Animasyonlar şiirsel bir dille çocukların ilgisini çekecek basit bir anlatımla yapıldı.
İslam’ın esasları olan Allah’a, meleklere, kitaplara, peygamberlere, kadere, hayrın ve şerrin Allah’tan geldiğine olan inancın anlatıldığı, ‘İslam’ın Amentüsü’ kitabında 14 şiirsel anlatım yer alıyor. Prof. Dr. Mahmut Kaya tarafından yazılan kitabın animasyon uyarlaması ise Kanal 7 Dijital Medya birimi tarafından gerçekleştirildi. Animasyonların tamamı Youtube’da yer alan Kanal7 Çocuk sayfalarında ve www.izle7.com’dan izlenebilecek.

YALNIZ BİR ALLAH VAR

İslam’ın Amentüsü - Meraklı Çocuk İle Annesi kitabının ‘Yalnız Bir Allah Var’ hikayesinin animasyon filminde, Allah’ın bir olduğu ve denginin olmadığı anlatılıyor.
Çocuklara faydalı olabilmenin koşullarını kavratan animasyon film; “Allah her şeyi nasıl yarattı? Allah her şeyi görür mü? Dünyaya gelmemizin sebebi nedir? Allah’ın lütufları nelerdir? Allah her canlıya rızkını verir mi? Bebekler nasıl büyür?” sorularına yanıt veriyor.

‘Yalnız Bir Allah Var’ hikayesinin animasyon filminde, varlığı yaratan, bu dünyayı donatan, her şeye düzen veren, bu düzeni sürdüren yalnız bir Allah’ın olduğu, benzerinin ve alemde denginin olmadığı anlatılıyor. Allah’ın canlı ve cansız her şeyi bildiği, gördüğü, bilgisinin sınırsızlığı, her şeye gücü yettiği, kudretinde sınır olmadığı bu animasyon filminde detaylı bir şekilde aktarılırken, insanların dünyaya gelmesinin gerçek sebebinin Allah olduğu ve kullarını çok sevdiği de vurgulanıyor.

Meraklı Çocuk ile Annesi: Din ile Akıl El Ele

İLİŞKİLİ HABER

Meraklı Çocuk ile Annesi: Din ile Akıl El Ele

BİR YORUM YAPIN 1

Serkan 4 yıl önce

Şimdi bunu izleyen çocuklar robotik bir sesten ne anlayabilir.evet doğru ve çok güzel bir düşünce lakin lütfen ucuza kaçmayalım daha iyi bir anime ve seslendirme olabilir özellikle hassas olan dini konularda.

Toplam 2 beğeni