Kirpik neden dökülür? Kirpik dökülmesine karşı serum tarifi

Sabahları uyandığınızda ya da duş sonrasında kirpiklerinizin sık sık döküldüğünü fark ediyorsanız dikkat! Kirpiklerinizin zamanla tamamının dökülmesine neden olabilirsiniz. Peki kirpik dökülmesini durdurmak için yapmak gerekir? Kirpiklerin dökülmesine neden olan faktörler nelerdir? Soruların yanıtı haberimizde...

Kirpikler, gözleri zararlı dış etmenlerden korumakla görevli tüylere verilen isimdir. Üst köz kapağında ortalama 90 ile 160 tane kirpik bulunurken, alt göz kapağında ise ortalama 80 tane kirpik bulunur. Kirpikler, vücuttaki diğer tüm tüylerden ayrıdırlar ve beraberinde bir kıl kökü kası içermezler ve diğer birçok kılların aksine androjenlerden etkilenmezler. Yapılan hatalar nedeniyle ya da genetiksel olarak zaman zaman kirpiklerde dökülme meydana gelebilir. Oluşan bu dökülmelerin artmaması için mutlaka bir bakım yapılmalı aynı zamanda günlük hayatta yaptığınız seçimlere dikkat etmelisiniz.

KİRPİKLERİNİZİ OLDUĞUNDAN DAHA HACİMLİ VE UZUN GÖRÜNMESİNİ İSTİYORSANIZ KİRPİK LİFTİNG UYGULAMASINI DENEYEBİLİRSİNİZ. KİRPİK LİFTING NEDİR? Öğrenmek için tıklayın...

Örneğin kirpiklerinizde maskara varken uyumak kirpik diplerinizin nefes almasını engelleyerek kesinlikle dökülmesine neden oluyor.

- Troid hastalıkları,
- Stres,
- B12 vitamini eksikliği,
- yaşlılık,
menepoz,
makyaj,
arpacık göz hastalıkları,
- iç salgı bezi hastalıkları,
kemoterapi,
hormonel bozukluklar gibi sorunlar da kirpiklerin dökülmesine neden olabilir. 

PEKİ KİRPİK DÖKÜLMESİNE KARŞI DOĞAL ÇÖZÜMLER NELERDİR?

VAZELİN MASKESİ:

Güçlü Kirpiklere Kavuşturan Bomba Kür

Güçlü Kirpiklere Kavuşturan Bomba Kür

MALZEMELER

Bir çorba kaşığı vazelin,
Bir tatlı kaşığı badem yağı,
Bir tatlı kaşığı lanolin,
3 adet ceviz içi,
3 adet fındık.

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri benmari usulü ısıtın. Oluşan bu karışımı süzerek cam bir şişenin içine koyun. Bu karışımı kulak temizleme çubuğu yardımıyla kaş ve kirpiklerinize sürün. Bu karışım hem kirpiklerinizi gürleştirecek hem de dökülen kirpiklerinizin hızlı bir şekilde çıkmasını sağlayacaktır.

1 HAFTADA KİRPİK DOLGUNLAŞTIRAN KÜR:

1 Haftada Kirpik Dolgunlaştıran Nemlendirici

1 Haftada Kirpik Dolgunlaştıran Nemlendirici

MALZEMELER

2 yemek kaşığı Hint Yağı
1 tatlı kaşığı buğday özü yağı
1 tatlı kaşığı lanolin
3 ceviz
3 fındık

YAPILIŞI

Listedeki tüm malzemeleri benmari usulü ısıtın. Ilıması için bir süre bekleyin. Sıcağı geçen karışımı cam bir kabın içine alın ve bu işlemi süzerek gerçekleştirin. Her gece uykudan önce kulak çubuğu yardımı ile bu karışımı kirpiklerinize uygulayın. Hint yağı, fındık, ceviz, lanolin ve buğday özünde yer alan vitaminler kirpiklerin dökülmesini önleyecektir. Bu kürü uyguladıktan 1 hafta sonra kirpiklerin güçlendiğini fark edebilirsiniz.

KİRPİK KÖKLERİNİ TEMİZLEYEN ANTİOKSİDAN:

Kirpik Köklerini Temizleyen Antioksidan

Kirpik Köklerini Temizleyen Antioksidan

MALZEMELER

1 poşet yeşil çay
1 fincan sıcak su

YAPILIŞI

Yeşil çay sadece midenizi değil kirpiklerinizi de rahatlatacaktır. Yeşil çayı 1 fincan sıcak suda demleyin ve cildinize temas edecek ılıklığa gelmesini bekleyin. Daha sonra kirpiklerinize uygulamak için makyaj pamuğu kullanarak bu çayı kirpiklerinize sürün. Birkaç dakika gözleriniz kapalı şekilde pamukla beklerseniz, yeşil çaydaki mineraller daha etkili hale gelebilir. Bu uygulamada önemli olan yeşil çayın sıcaklığının geçmesidir.
Sıcak şekilde uygulanan bu bakım kürü gözlerinize zarar verebilir. 

10 GÜNDE KİRPİK ÇIKARAN KÜR:

10 Günde Kirpik Çıkaran Kesin Çözüm

10 Günde Kirpik Çıkaran Kesin Çözüm

MALZEMELER

E vitamini kapsülü
1 kaşık zeytinyağı

YAPILIŞI

Minik bir kase içinde zeytinyağını ve E vitamini kapsülünü karıştırın. Elde edilen karışımı bir pamuk yardımı ile her gece uykudan önce kirpiklerinize sürün. E vitamini kirpiklerin dökülmesini önleyecek ve zeytinyağı da kirpikleri besleyecektir. 10 günlük bir uygulamadan sonra farkı anında göreceksiniz!

EVDE SERUM TARİFİ:

MALZEMELER

1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tutam ceviz içi
1 tutam fındık

Zeytinyağını benmari usulü yaparak, fındık ve ceviz içini karıştırın. Fındık ve ceviz kararınca kirpiklerinize pamuk yardımıyla sürebilirsiniz.

2.YÖNTEM:

MALZEMELER

1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı hint yağı
1 çay kaşığı kako yağı
1 çay kaşığı fındık yağı

Tüm malzemeleri bir kavanozda iyice karıştırın. Her gece düzenli olarak kaşlarınıza ve kirpiklerinize uygulayın. İsterseniz daha fazla yaparak cam kavanozun içerisinde saklayabilirsiniz. 

kirpik uzatan serum

kirpik uzatan serum

3. YÖNTEM

MALZEMELER

1 yemek kaşığı vazelin
1 tatlı kaşığı badem yağı
1 tatlı kaşığı lanolin:
3 tane ceviz içi
3 tane fındık

Kısık ateşte tüm malzemeleri karıştırın. Daha sonra karışımı süzüp, bir cam şişeye koyun ve donmasını bekleyin. Karışımı direk uygulamadan önce soğuk çay ile kirpiklerinizi silin. Sonra kulak çubuğu ile kremi gözüne gelmeyecek şekilde kirpik diplerinize uygulayın. 

Yağ yakım nabız aralığı nasıl hesaplanır?

İLİŞKİLİ HABER

Yağ yakım nabız aralığı nasıl hesaplanır?
Diş beyazlatma yöntemi nasıl yapılır? Diş beyazlatıldıktan sonra nerelere dikkat edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Diş beyazlatma yöntemi nasıl yapılır? Diş beyazlatıldıktan sonra nerelere dikkat edilmeli?
En şık kına tacı modelleri 2020

İLİŞKİLİ HABER

En şık kına tacı modelleri 2020
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0