Oyuncu Deniz Çakır sanık sıfatıyla hakim karşısında!

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan bir mekanda, başı örtülü kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan oyuncu Deniz Çakır, hakim karşısına çıktı.

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan bir AVM'de yer alan kafede, başı örtülü kadın müşterilere söylediği iddia edilen sözler sebebiyle, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla yargılanan oyuncu Deniz Çakır, hakim karşısına çıktı.

deniz çakır haberleri

deniz çakır haberleri

Çakır, olayla ilgili savunmasında, "Müştekiler benim yaşayışımı, giyim tarzımı, masadaki neşeli kahkahalı halimi yargılar tarzda baktıkları için 'Burası Atatürk Türkiyesi niye her şeyime karışıyorsunuz. Burası Arabistan değil' şeklinde masamda arkadaşlara serzenişte bulundum. Müştekilere karşı böyle bir söz kullanmam mümkün değil." ifadelerine yer verdi. 

Müşteki tarafın avukatları ise oyuncu Deniz Çakır'ın sanık kürsüsünde ifade vermediği ve avukatının yanında oturtulduğunu sebep göstererek, dava hakimininin tarafsızlığının şüpheye düştüğünü belirttiler ve reddi hakim talebinde bulundular.

Mahkeme, bu talebin değerlendirilmesi için dosyanın bir üst mahkemeye gönderilmesine hükmetti.

deniz çakır

deniz çakır


İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmaya, sanık Deniz Çakır ile müştekiler Ayşegül Yeşil, Emine Feyza Mazı, Vecibe Karadeniz ve Zeynep Yılmaz ve tarafları temsilen avukatları katıldı.

Çakır, avukatının yanında verdiği savunmasında şu ifadelere yer verdi:

"Soruşturma aşamasındaki anlatımlarım doğrudur. O akşam doğum günümü kutlamak için arkadaşlarımla buluştum. Ancak yanımızdaki masaya gelen hanımefendiler beni yargılar tarzda bakıyorlardı. Normalde rahatsız olmam ama bu bakış rahatsız ediciydi. Bu şekilde aramızda göz teması, mimikler, 'bizim fotoğrafımızı çekiyorsunuz' gibi çıkışlar oldu. Bunlar sadece basit bir tartışmadan öteye gitmedi. İddianamede sorduğunuz cümle bakımından ise müştekiler benim yaşayışımı, giyim tarzımı, masadaki neşeli kahkahalı halimi yargılar tarzda baktıkları için 'Burası Atatürk Türkiye'si niye her şeyime karışıyorsunuz. Burası Arabistan değil' şeklinde masamda arkadaşlara serzenişte bulundum. Müştekilere karşı böyle bir söz kullanmam mümkün değil."

Müştekilerden Ayşegül Yeşil ise, Çakır'ın tam zıttı bir ifade vererek, "Şikayetçiyim. Emniyet ifademi tekrar ediyorum. Bizim mağdur olduğumuzu gördüler. O gün kafe çalışanları bizden özür dileyerek hesap almamıştır." dedi. 

Bu sırada müşteki avukatları tarafından reddi hakim talebi yinelendi. Mahkeme, talep sonucunun beklenmesine ve sonuca göre değerlendirme yapılmasına hükmetti.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN MAGAZİN HABERLERİ

Ünlü sanatçı Alişan'a büyük ayıp! Linç edildi...

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü sanatçı Alişan'a büyük ayıp! Linç edildi...
Arda Turan'ın baldızı, askeri kıyafet satışa sundu!

İLİŞKİLİ HABER

Arda Turan'ın baldızı, askeri kıyafet satışa sundu!
Yıldız Tilbe: Kafamızı bozan ne kadar ülke varsa...

İLİŞKİLİ HABER

Yıldız Tilbe: Kafamızı bozan ne kadar ülke varsa...

BİR YORUM YAPIN 0