Kolay eşarp ve şal bağlama yöntemleri 2020

Kullandığımız şal ve eşarp modellerinde birbirinden farklı tasarımlara ve bağlama modellerine sahiptir. Peki özellikle yaz ayları için kolay eşarp ve şal bağlama yöntemleri nasıl olmalı? Sizler için eşarp ve şal bağlama noktasında kolaylık sağlayacak yöntemleri ve sezonun şal ve eşarp modellerinin fiyat aralıklarını derledik. Eşarp ve şal modasının tüm detayları haberimizde.

Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de yer alan Ahzab Suresi'nin 59. ayetinde, şöyle emrolunur: “Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin hanımlarına söyle, evlerinden çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar.” Tesettüre girmiş olan hanımlar, eğer ilk zamanlarıysa özellikle baş örtüsü olarak kullandıkları şallarını bağlamak konusunda oldukça zorlanabiliyorlar. Daha rahat bir kullanım sağlamak ve bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamamak için belirli yöntemleri kullanmaya yöneliyorlar. İçeriğimiz içerisinde; kolay eşarp ve şal bağlama yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken noktaları derledik. Bu içerik sizlere, eşarp ve şal modası adına güzel bir yol gösterici olacak. İşte birbirinden özel ve farklı eşarp ve şal bağlama stilleri!

KOLAY EŞARP VE ŞAL BAĞLAMA YÖNTEMLERİ

İlk önceliğiniz kumaş olsun. Seçeceğiniz kumaş, istediğiniz görüntüyü elde etmeniz adına doğru orantılıdır. Bu anlamda en zor olan kumaş türü, bilinmelidir ki ipek kumaş türüdür. Kattığı şıklık sebebiyle en çok tercih edilen bu kumaş türü, kullanması en zor modellerdendir. Rahat ve sabit durması oldukça zor olan ipek kumaşlar yerine, kalın ve pamuklu kumaşları tercih edin.

Çünkü kalın ve pamuk kumaşlı şal ve eşarplar, daha tok durur. Ve bu şal ve eşarpları kullandığınız zaman, oluşturmak istediğiniz görünüm şeklini de rahatlıkla oluşturmuş olursunuz.

İkinci önceliğiniz ise bone olmalıdır. Şal ve eşarbınızın daha rahat durabilmesi için gerekli olan bu parça, sizler için büyük bir nimettir. Bir diğer önemli noktaysa iğne kullanımıdır. Eşarp ve şallarınızın üzerine kullanacağınız iğneler, kumaşınızın daha kullanışlı olmasını sağlar ve düşmesini engeller. 

Son olarak; ister şal örtün ister eşarp, boynunuzu örterken geniş açı kullanmaya dikkat edin. Bununla birlikte üst parçanızın içine sokarak da boynunuzu tam manasıyla kapatmış olursunuz.

BİR YORUM YAPIN 0