Kunak: Allah’ın lûtfettiği bir nimet

Ortopedi ve Tramvatoloji Uzmanı, Op. Dr. Feridun Kunak, sağlık konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Sağlık konusunda düzenlediği faaliyetlerle vatandaşların önemli bilgiler edinmesini sağlayan Yıldırım Belediyesi, ünlü Ortopedi ve Tramvatoloji Uzmanı, Op. Dr. Feridun Kunak’ı ağırladı.

Yıldırım Han Konferans Salonu’nda yapılan 'Sağlık Olsun' adlı programda doğal, dengeli ve doğru beslenmenin önemi anlatıldı. İnsanların en çok önem vermesi ve atlamaması gereken öğünün kahvaltı olduğunu vurgulayan Feridun Kunak, “Maalesef insanımız güzel kahvaltı etmiyor. Kahvaltı, kilo vermede de, her şeyde en önemli öğün. Kahvaltı mühim, çünkü geceden beden aç kalıyor, sabah çok ihtiyaçlarımız var. Kahvaltı yapmadan eşimizi işe, çocuklarımızı da okula yolluyoruz. Yuvayı yapan annelerdir. Ne olur eşinizi ve çocuğunuzu kahvaltı etmeden evden göndermeyin” dedi.

‘İnsanlar kendisinin doktoru olmalı’

Tamamen tabiî ve katkı maddesi içermeyen gıdalar tüketmenin sağlığın en önemli anahtarı olduğunun altını çizen Feridun Kunak, “Dünyanın en büyük nimetleri zeytin, bal, süt, peynir ve yumurtadır. Ancak kahvaltıların vazgeçilmezi olan bu gıdaların kıymetini bilmiyoruz. Zeytin, Allah’ın Türkiye’ye lûtfettiği bir nimet. Ancak bunu tüketirken de hileli olmamasına dikkat göstermeliyiz.

Bal yiyiniz, ama abartmamak kaydıyla. Katkısız ve doğal olmak şartıyla süt, peynir ve yumurta tüketmek lazım. Dünyada parmağınızın izi kimsede yok, ben iddia ediyorum beyniniz de, kalbiniz de, mideniz de kimsede yok. O yüzden siz kendi kendinizin doktoru olmak zorundasınız. Biz doktorlar söyleriz, siz hangisini iyi bulursanız onu seçmeyi unutmayın” diye konuştu.

BİR YORUM YAPIN 0