Merdivenden çıkarken diziniz ağrıyorsa...

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hilal Yıldız diz ağrılarının nedeni ve çözümü hakkında önemli bilgiler verdi.

Dr. Hilal Yıldız, hastaların büyük bir travma yaşamadığı halde şikayet ettiği diz ağrılarının genellikle diz önü ağrılar olduğunu, bu ağrının kaslardaki dengesizliğin diz eklemi oluşturan diğer kemikler arasında bir uyumsuzluktan kaynaklandığını belirtti. 

Eklemin ön kısmındaki bu durumun zamanla kıkırdaklarda ödem ve zedelenmelere yol açarak artan bir ağrıya sebep olduğunu ifade eden Dr. Yıldız, hastalardaki şikayetin en önemli nedeninin sıklıkla spor ve egzer yapmamaları olduğunu söyledi.

Bu ağrıların en büyük belirtilerinin yokuş ve merdivenden çıkarken oluşan ağrı olduğunu, bu ağrıların gündelik hayatı kısıtladığını söyledi.

Fizyoterapi ile kas yapılarının güçlendirilerek dizdeki aşınma ve ağrının engelleneceğini belirten Yıldız, kıkırdak yapısını güçlendirmek için farklı ilaçlar kullanıldığını, ağrıların azalmadığı durumlarda diz içi enfeksiyonlara başvurulduğunu dile getirdi.

Diz sağlığını korumak için aşırı kilolardan kurtulmak gerektiğini söyleyen Yıldız, fazla kiloların dize çok yük bindirdiğini, zorlanan kişilerin baston kullanarak dize yüklenen baskıyı azaltacağını ifade etti. Yıldız, ağrı olmayan zamanlarda ise düzenli yürüyüş yapmak gerektiğini belirtti.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0