Günlük su ihtiyacını karşılayan 5 besin

Sıcak havalarda yapılması gereken şeylerin başında sıvı alımını artırmak gelir. Peki su içmenin yanı sıra günlük su ihtiyacını karşılayan besinler nelerdir?

Susuzluğu gidermek için tüketilen kafein ve çaylar vücudun daha fazla sıvı kaybetmesine neden olur. Beslenme ve Diyet Uzmanı Açelya Güleryüz, yaz aylarında hem serinleten hem de sıvı ihtiyacının karşılanmasına destek olan 5 besini açıkladı. İşte o besinler...

Domates

Domatesin yüzde 95'i sudan oluşur. Bunun yanı sıra A,C,E vitaminleri ile beta-karoten içeriğiyle kanser dahil pek çok hastalığa karşı koruyucu görev yapar. 

Salatalık

Salatalığın yüzde 95'i sudan oluşur. Salatalık, aşırı sıcaklarda sıvı ihtiyacını karşılamanın yanı sıra yüksek lif içeriğiyle tok tutma süresini uzatır. 

Karpuz

Yaz meyvelerin başında gelen karpuzun yüzde 94'ü sudan oluşur. Yüksek su içeriği bulunan karpuz, susuzluğu gidermeye yardımcı olur. Ancak karpuzun şeker yükü fazla olduğu için dikkatli tüketilmesi gerekir.

Kabak

Vitamin, mineral ve lif içeriği bakımından zengin olan kabağın yüzde 95'i sudan oluşur. Susuzluğu gidermeye yardımcı olan kabak, sıcak yemek olarak ya da yoğurtla tercih edilebilir. 

Yoğurt

Yoğurdun içeriğinde yüzde 85-88 oranda su bulunur. Yoğurt, sıcak havalarda vücudun terleme ile kaybettiği sıvıyı yerine koymaya destek olurken potasyum ve sodyum içeriğiyle vücudun elektrolit dengesini sağlar. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0