Şişkinliğe ne iyi gelir? Bitkisel çözümleri neler?

Mide ve bağırsak problemlerinin neden olduğu şişkinlikten şikayetçiyseniz, bu bitkilerden faydalanarak rahatsızlıklarınızdan kurtulabilirsiniz. İşte şişkinliğe iyi gelen bitkiler..

Bağırsakların düzenli çalışmaması sonucunda ortaya çıkan şişkinlikler, daha çok yemek yedikten sonra sancıyla birlikte kişi üzerinde etkisini gösterir. Hareketsizlik, yoğun stres, gazlı içecekler, kalitesiz ve düzensiz beslenme gibi etkenler şişkinliği tetikleyen başlıca faktörlerdir. Peki bu şişkinlikler nasıl giderilir? İşte yanıtı...

Zencefil

Çeşitli hastalıkların devası olan zencefil, hazımsızlığa ve şişkinliğe karşı iyi gelmektedir. Bu nedenle yemek yedikten sonra kendinize zencefilli bir çay yaparak şişkinlik gibi sorunların azalmasına neden olabilirsiniz.

Rezene

Kasları yumuşatmasının yanı sıra vücuda iyi gelen rezeneyi çay olarak tüketirseniz, şişkinliğin neden olduğu sancılardan kurtulabilirsiniz.

Maydanoz

Ödem atmasını sağlayan maydanoz, regl dönemindeki kadınlara oldukça iyi gelmektedir. Maydanozu salatalarınızda ya da sıcak suda demleyerek tüketebilirsiniz.

Nane

Etrafa yaydığı güzel kokularla insana rahatlık hissi veren nane, bağırsakları ve karın kaslarını gevşetir. Eğer sizde şişkinlik sorunuyla karşı karşıyaysanız mutlaka evinizde nane bulundurmalısınız.

Evde sıvı sabun nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde sıvı sabun nasıl yapılır?
Acun'un yarışmacısıydı şimdi oyuncu oluyor!

İLİŞKİLİ HABER

Acun'un yarışmacısıydı şimdi oyuncu oluyor!
Karın şişkinliği neden olur?

İLİŞKİLİ HABER

Karın şişkinliği neden olur?

BİR YORUM YAPIN 0