Kuşkonmaz kanseri tetikliyor! Kuşkonmazın zararları nelerdir?

Kansere karşı koyabilmek için alınacak en önemli önlem sağlıklı beslenerek vücut direncini arttırmaktır. Bununla birlikte kansere karşı daha güçlü bir koruma sergileyen besinler vardır. Ancak kuşkonmaz bunlardan biri değildir. Aksine kuşkonmaz meme kanseri oluşumunu tetikliyor!

Sağlığa olan faydaları ile adından sıkça bahsettiren kuşkonmaz hakkında yapılan yeni araştırma herkesi şaşırttı. Kuşkonmaz kanser riskini arttırıyor! İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları kuşkonmazın meme kanserinin büyüme ve yayılma hızını arttırdığını savundu.

kuşkonmaz

kuşkonmaz

Kuşkonmaz meme kanseri oluşumunu hızlandırıyor!

Kuşkonmaz (asparagus) bitkisinde bulunan asparajin adlı bileşiğin göğüs kanserinin yayılmasına neden olduğunu ortaya çıktı.

Hayvanlar üzerinde yapılan ve Nature dergisinde yayınlanan araştırmalara göre meme tümörleri asparajin olmadan büyümekte zorlandı. Asparajin, kuşkonmazın yanı sıra kümes hayvanlarının etinde, deniz ürünlerinde ve pek çok başka gıdada bulunuyor.

kuşkonmaz

kuşkonmaz

Cambridge Enstitüsü Kanser Araştırma Merkezi tarafından yürütülen araştırmada agresif bir meme kanseri türüne yakalanan fareler üzerinde yapılan araştırmalarda fareler genellikle birkaç hafta içinde ölüyordu. Fakat asparjin oranı düşük olan gıdalarla beslenen farelerde tümörler büyümekte zorlandı.

Öte yandan uzmanlar asparajinin göğüs kanseri oluşturan tümörlerin meydana gelmesinde etkili olmadığının sadece yayılmasına yardım ettiğinin altını çiziyor.

kuşkonmaz

kuşkonmaz

ASPARJİN NEDİR?

Asparajin başta kuşkonmaz olmak üzere deniz ürünleri, et, kümes hayvanları, süt ürünleri, patates, bakliyat, kuruyemişler ile tam tahıllar ve soyada da bulunan bir amino asittir. Kuşkonmaz (asparagus) asparajin’ den en zengin besindir ve adını da da bu bitkiden alır.

BİR YORUM YAPIN 3

Ezgi 5 yıl önce

Merhabalar, Yazınız içerisinde "Öte yandan uzmanlar asparajinin göğüs kanseri oluşturan tümörlerin meydana gelmesinde etkili olmadığının sadece yayılmasına yardım ettiğinin altını çiziyor." yazdigi halde basliginiz kuşkonmaz kanseri tetikliyor, anahtar sözcükler ise `kuşkonmaz kanser yapıyor` `kuşkonmazın zararları nelerdir?` seklinde. Yazının icerigini okumadan google araması yapildiginda yanlış anlamalara sebebiyet vereceğini düşünüyorum. Bilginize,

Toplam 46 beğeni

Volkan 3 yıl önce

İddia sahibi bile savundu şeklinde yazmış. Ama başlık kesin yargı içeriyor. Birde et tavuk balık baklagiller yemeyin yargısı ne çabuk benimsedin ve ispatladın Şunu okuduğu için o gıdaları yemeyenlerin eğer asparagas ise ki eminim ben ; Allah onlardan alıp sana versin o dertleri. Ne kolay ya yazmak böyle şeyleri vicdan yoksunu insan

Toplam 0 Beğeni

Korin Menase 3 yıl önce

Daha önce kansere iyi gelir yazilmisti..bunu anlamadim sydinlatirmisiniz

Toplam 0 Beğeni