Gaz sıkışmasına karşı öneriler

Gaz sıkışması hemen hemen herkesin şikayet ettiği bir rahatsızlıktır. Peki, gaz sıkışması nedir ve gaz sıkışmasını engellemek için neler yapılmalıdır? İşte uzmanların gaz sıkışmasına karşı önerleri....

Gaz sıkışması; lifli besinler, gıda alerjisi, hava yutma ve iltihaplı bağırsak hastalığından kaynaklı, mide ve bağırsaklarda ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Vücuttan atılamayan gaz, belli bir zaman sonra şiddetli kramp, ağrılı sancılar, göğüs sıkışması rahatsızlıklarının yanı sıra kalp krizi gibi ciddi sonuçlara da sebebiyet verebilir.

Peki, gaz sıkışması nasıl giderilir? İşte uzmanların gaz sıkışmasına karşı tavsiyeleri;

- Gaz sıkışmasını gidermenin en iyi yolu, beslenme alışkanlığını değiştirmektir. Gaza neden olan; süt ürünleri, yağlı yiyecekler, lif oranı yüksek besinler, asitli yiyecek ve içeceklerin tüketiminin azaltılması gerekir. 

- Bir diğer etkili yol ise yaşam alışkanlıklarında farklılıklar yapmaktır. Sık ve az yemek yeme gaz oluşumunu azaltır. Ayrıca düzenli yürüyüş ve egzersizlerle de gaz ağrıları giderilebilir.

- Metanol içeren nane çayı, bağırsaklardaki gaz oluşumunu engelleyen en iyi doğal çözümdür. 

- Mandalina kabukları ve defne yaprağı 5 dakika suda kaynatıldıktan sonra elde edilen karışımdan günde iki bardak tüketilmesi, gazın neden olduğu sancıları azaltır ve tekrarlamasını önler.  

- Ayrıca zencefil, rezene tohumu ve papatya gibi yatıştırıcı özelliği olan çaylarda, gaz sıkışmasını önleyen bir diğer doğal yöntemdir.

- Yapılması gereken en basit öneri ise sıcak su torbasını gazın olduğu noktada tutup sancının azalmasını beklemektir.

Ramazan'da ağız ve diş bakımı nasıl yapılmalıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan'da ağız ve diş bakımı nasıl yapılmalıdır?
Dudak şeklinden karakter analizi

İLİŞKİLİ HABER

Dudak şeklinden karakter analizi

BİR YORUM YAPIN 0