Ejder kanı ağacının faydaları nelerdir? Ejder kanı ağacı hangi hastalıklara iyi gelir?

Dracaena draco olarak bilinen ejder ağacı bir subtropikal bir iklimde yetişir. Kuşkonmaz ailesine ait olan ejder ağacı, kan ağlama özelliği vardır. Dalları ortalama 15 yılda büyüyen ağaç salgıladığı kırmızı reçine ile meşhurdur. Peki ejder ağacının faydaları nelerdir? Ejder kanı ağacı hangi hastalıklara iyi gelir? Haberin detayında ejder kanı ağacı hakkında merak edilenleri bulabilirsiniz

Hint Okyanusu iklimine ait olan Ejder ağacı; Kanarya, Madeira ve Cape Verde adalarında bulunur. Her mevsim yeşil kalan bu ağacın insan sağlığına çok inanılmaz faydaları var. Ağaç yaralandığı zaman gövdesinden kırmızı bir sıvı akıtır. Bu nedenle ağaca, ejder ağacı, çıkan sıvıya da ejder kanı denilmiş. Yapılan araştırmalarda bu sıvı, insan kanında bulunan hemoglobulin yani demir maddesi içerdiği ortaya çıkmıştır. Bazı ilaçların ham maddesi olarak kullanılır. Eski Roma medeniyetinde bu ağacın özündeki sıvıdan doğum yapan kadınlara, kanser olanlara ilaç yapılırmış. Aynı zamanda bu ağacın yetiştiği ormanlarda yaşayan yerliler ise ejderha kanını yaraları dezenfekte etme kullanmışlardır.  İlk keşfedildiği yıllarda bu ağaçları endüstriyel olarak çok fazla kullandıklarından sayısı azalmıştır. Bunun için harekete geçen yetkililer ağaçları koruma altına almışlardır. Ejder kanı ağacının insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

EJDER KANI AĞACININ FAYDALARI NELERDİR?

Ejder kanı reçinesinin 3 damlası doğada antioksidan bakımından zengin olan besinlerden 10 kat daha fazla antioksidan görevi sağlar. Belirli dönemlerde elde edildiğinden çok değerli bir reçinedir.

- Hücrelerin mutasyona uğramasını durdurur, böylece kanserli hücrelerin oluşumu engeller.

- Alternatif tıpta yaygın olarak kullanılan ejder kanı ağacı yaşanan travmatik olaylar sonucu oluşan morluk, kanama ve kaşınma gibi sağlık sorunlarını dindirmede kullanılır. 

- Bakteri ve virüsler çok çabuk çoğalırlar. Hızla yayılan bu enfeksiyonları azaltmak için ilaç olarak sürülür.

- Anemi riskini azaltır.

- Cilt rahatsızlıkları ve yara, yanık gibi durumları da iyileştirir.

- Böcek ısırıklarını önlemek için ayrıca böcek ısırıkları sonrası deforme olmuş alanı iyileştirmek için kullanılır. 

- Ağız yaralarını dezenfekte eder.

- İşlenerek tüketildiğinde vücuttaki kan hücrelerinin sayısını artırmanın yanı sıra genç hücrelerin uzun ömürlü olmasını destekler. 

BİR YORUM YAPIN 4

kaan 2 yıl önce

benim için çok faydalı oldu ödevimle alakalı yardımcı

NarKo 3 yıl önce

ejder kanı çok nadir bulunur ve içinde her türlü koku vardır misk dahi kokar.

Abdülvahit 5 yıl önce

Hint okyanusunda bulunan Yemen socotra adasının orta bölgelerinde yetişen bu ağaç aynı zamanda ejder kanı ağacı (Dracaena cinnabari) olarak da bilinir.

Toplam 6 beğeni

xyz 5 yıl önce

aferin yıldızlı pekiyi sana

Toplam 7 Beğeni