Gece uykuda terlemenin nedenleri nelerdir? Terlemeye iyi gelen doğal yöntemler...

Birçok insanın yaşadığı ancak üzerinde durmadığı sağlık sorunlarından biri gece uykuda terlemedir. Peki gece uykuda terlemenin nedenleri nelerdir? Erkeklere oranla kadınlarda sık sık yaşanan rahatsızlığa başka hastalıklar neden olmaktadır. Özellikle ruhsal hastalıklar ve hormonsal dengesizliğin neden olduğu gece uykuda terleme hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.

Uyku  insan fizyolojisinin otomatik ihtiyaç duyduğu bir aktivitedir. Vücut özellikle bu süreçte kendini yenileme ve dinlenme fırsatı bulur. Bu yüzden uyku insan sağlığını da etkiler. Yaklaşık 85 uyku hastalığı vardır. Günümüzde giderek çoğalan kronik uykusuzluk bunların başında gelir. Uyku bozukluğunun birçok nedeni vardır. Bunlar arasında en yaygını ruhsal hastalıklardır. Özellikle 25 -40 yaş arasını tehdit eder. Uykusuzluk sanıldığı gibi basit bir rahatsızlık değildir. İntiharla bile sonuçlanan vakalar vardır. Uykusuzluğun yanı sıra uyku sırasında da yaşanan bazı olaylar ya da hastalıklar bir başka rahatsızlıklara zemin hazırlar. Bunlardan biri de gece uykuda terlemedir. Halk arasında gece terlemenin kötü rüyadan kaynaklandığı bilinse de aslına uyurken terleme tamamen bilimsel bir durumdur. Hatta bazı uzmanlara göre rahatsızlıktır. Vücudun gece yatarken yenilenmeye geçmesi gibi hastalanması da olası bir faktördür. Özellikle gün içerisinde biriken zararlı toksinler veya hücreler gece harekete geçerek hastalıklara neden olur. Gece terlemenin beraberinde halsizlik, kilo kaybı ve ağrılar yaşanır. 

  • Gece yatarken terleme hormonal bozukluğa işarettir.
  • Aşırı karbonhidrat tüketimi terlemeye nedendir.
  • İlaçlar uyurken terlemeye neden olur.
  • Gribal enfeksiyonlara terlemeye zemin hazırlar
  • Kadınlarda adet dönemlerinde gece terlemesi görülür.

Gece uyurken kilo vermenin yolları! Uyurken yağ nasıl yakılır? Uykuda yağ yaktıran kür tarifiİLİŞKİLİ HABERGece uyurken kilo vermenin yolları! Uyurken yağ nasıl yakılır? Uykuda yağ yaktıran kür tarifi

uykuda terleme

uykuda terleme

GECE UYKUDA TERLEMENİN NEDENLERİ NELERDİR?

- Değişen hormon miktarı terlemeye neden olan en önemli faktördür.

- Gün içinde aşırı tüketilen yağlı besinler terlemeye yol açar.

- Üst solunum yolları ile vücuda giren virüslerde terlemeye neden olur.

- Beyinin herhangi bir hasara uğraması vücut ısısını etkiler. Bu da özellikle baş bölgesinde terleme gibi belirtilerle kendini gösterir.

- Kullanılan bazı ilaçların yan etkileri de terlemeye yol açar.

gece uykuda terlemeye neden olan durumlar

gece uykuda terlemeye neden olan durumlar

- Kandaki şeker oranının artması ter bezlerini harekete geçirir bu da genellikle bacak arası ve kolduk altında kokulu terlemeye neden olur. 

- Böbrekleri üşütmek ya da böbrek üstü bezlerinin iltihaplanması da terleme yaşanmasına sebebiyet verir.

- Nadiren de olsa kanser hastalıklarının ilk belirtisi arasında terleme vardır. 

Tiroksin hormonu ne işe yarar? Tiroksin hormonu eksikliği nelere yol açar?İLİŞKİLİ HABERTiroksin hormonu ne işe yarar? Tiroksin hormonu eksikliği nelere yol açar?

GECE TERLEME BELİRTİSİ!

Terleme belirtisi bazen mariz olarak kendini göstermez. Kalın giyinilmemesine rağmen sabah uyandığınız da sırtınızın ya da yüzünüzde terleme varsa bu gece terlemesi belirtisi olabilir. Bunun yanı sıra saç diplerinizdeki yağlı tabaka da terlemeye işarettir.

terlemeye ne iyi gelir

terlemeye ne iyi gelir

TERLEMEYE İYİ GELEN DOĞAL YÖNTEMLER...

Terlemeyi azaltmak için vücudun yeterli miktarda magnezyum ve B vitaminine sahip olması gerekir. Bu durum içinde;

- Her sabah bir çay bardağı sıkılmış domates suyu içilebilir. Domates içerdiği antioksidan sayesinde ter bezlerine neden olan virüs ve hastalıkları idrar ve dışkılama yolu ile vücuttan atar.

terlemeye ne iyi gelir

terlemeye ne iyi gelir

- Yeşil çayda yatıştırıcı maddeler içerdiğinden terlemeye neden olan zararlı hücrelerin sayısını azaltmaya yardımcı olur. Uzmanlar günde iki bardak yeşil çay tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

- Bir çay kaşığı meşe ağacı kabuğu, okaliptüs ve ceviz yaprağını yaklaşık 1 litre suda kaynatınız. Karışımı süzdükten 1 litreye kadar soğuk su ekleyerek terleyen bölgeleri bu suyla temizleyiniz.

BİR YORUM YAPIN 41

Selma 2 yıl önce

Benim 1aydır gece terlemem var 1ay öncelenf nodülü ameliyatı oldum doktorum tomografi istedi

Bülent 2 yıl önce

Gece terlemelerim benim daha çok mevsim geçişlerine deng geliyor.Göğüs doktoru bana gittim üşütmüşsün deyip geçiştirdi.

Toplam 1 beğeni

ALİ 3 yıl önce

Gece anarmal terleme hiv in belirtileri arasındadır

Yusuf cakmanus 3 yıl önce

Kardeşlerim böbrekletinize baktırın.ben de cok terliyordum.apış arası kaşınıyordu.bobreklerde protein kacağı çıktı.Uludağ ünivetsitesinde mustafa güllülü prof ona gittim.şimdi hamd olsun iyiyim.terleme yok.

Toplam 1 beğeni

NEsli 3 yıl önce

Valla bende gece 2 kez üstümü değiştiriyordum. Gün içinde kahve çok tüketiyorum diye falan dediler önce ama yatak, yorgan ve pijamalar çok etkiliymiş. Pamuk olmayan, doğal olmayan kumaşların kullanıldığı, yatak, yorgan ve pijama kullanmamak lazım. Önce pijamalarımdan başlayarak değiştirdim ben hepsini... Halsa diye bir markadan aldım yatak ve yorganı. mağazada anlattım durumumu ona göre tercih sundular bana aldım. Pijamalarımıda oyshodan aldım. İnanılmaz ama gerçek, ne terleme kaldı, ne sık sık uyanmalar. uyuyan güzel oldum valla.

Toplam 8 beğeni

Mert 2 yıl önce

Resmen reklam yapmışsın. Bu yorumun gerçekliğine inanmıyorum.

Toplam 1 Beğeni

biri 3 yıl önce

senin kadar parası olmayan ne yapsın?

Toplam 1 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun