Gece uyurken kilo vermenin yolları! Uyurken yağ nasıl yakılır? Uykuda yağ yaktıran kür tarifi

Zayıflamanın yolunu sadece diyet ve egzersizden geçmediğini ayrıca uyurken bile kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? Kilo verip yağ yakmak istiyorsanız, uyumadan önce uygulamanız gereken bazı yöntemleri sizler için araştırdık. Gece yatmadan 1 bardak maydanoz suyu içerseniz...

Kilo verme ile uyku süresi arasındaki bağlantının zayıflama sürecini hızlandırıp hızlandırmadığını ele alan bir araştırmada çıkan sonuç; az uyuyan kimsede daha fazla iştah artışı yaşandığını ortaya çıkardı. 772 üniversite öğrencisinin katılım gösterdiği çalışmada araştırmada; gece en fazla 7 saat uyuyan kişinin beden kitle endekslerinin gece 7 saatten çok uyuyandan daha yüksek olduğu görülmüştür. Özellikle de zayıflamak isteyen kadınların erkeklere göre daha fazla uyumaları gerekmektedir. Kişi az uyuduğu zaman açlık duygusu artar ve daha fazla yemek yemeye meyil eder. Ayrıca az uyumak da metabolik hızı da direkt olarak etkileyebilmektedir. Başka bir araştırmaya göre; 4 saatten az uyuyan kadınlar 300 kcal daha fazla yemek yiyor ve diğer güne ortalama  21 gramdan fazla yağ ile başlıyor. Uyurken kilo vermeniz için vücudunuzu yağ yakımı için 7,8 hatta 9 saat uykuya hazırlamalısınız. Ayrıca uykusuz kalındığı vakit daha yoğun kalorili tatlı ile tuzlu besinlerin tüketildiği görülmektedir. Yetersiz uyku sebebinden dolayı açığa çıkan hormon ortaya üretiminde ve iştahın yükselmesiyle farklılıklar meydana gelir ve kilo artışı kaçınılmaz olur. Özetle denilebilir ki yetersiz alınan bir uyku açlık ve tokluk işlevini sağlayan hormonları olumsuz yönde etkilemektedir. Peki gece uyurken daha kolay kilo vermenizi sağlayacak tavsiyeleri haberimizin detaylarından öğrenebilirsiniz...

UYKUDA KİLO VERDİREN YÖNTEMLER! UYURKEN ZAYIFLAMAK İÇİN...

uyurken kilo verilir mi

uyurken kilo verilir mi

Fazla kilolardan kurtulmak için ağır beslenme ve egzersiz programlarına ihtiyacınız yok. Belirli bir uyku düzeniyle, vücudunuzun uykudayken yağ yakmasını sağlayabilirsiniz. 

İşte uyurken kilo vermek için dikkat etmeniz gerekenler:

PROTEİN AĞIRLIKLI İÇECEKLER

Yapılan araştırmalar sonucu, uyumadan önce alınan protein, uyku esnasında daha fazla kalori yakılmasını sağlıyor. Ayrıca kas onarımını da destekliyor.

AKŞAM YEMEĞİNE DİKKAT!

Akşam yemeğinde doymaya çalışmak yerine, size yeterli gelecek kadar yemeye özen gösterin. Akşam yemeğinde yediğiniz fazla besinler, vücutta yağ olarak depolanır.

DÜZENLİ UYKU

Düzenli uyku uyuyan kişiler, uyumayanlara oranla daha fazla kalori yakıyor. Bu nedenle kendinize bir saat dilimi belirleyerek, her gün o düzene uymaya çalışın.

UYKU ÖNCESİ EGZERSİZ

Uyumadan önce egzersiz yapmak daha rahat uykuya dalmanızı ve daha fazla yağ yakmanızı sağlar. Böylece hem vücudunuzu sıkılaştırmış hem de uykunuzu almış olursunuz.

ODA SICAKLIĞINA DİKKAT!

Sıcaklığı düşük ortamda uyumak, vücuttaki kahverengi yağ dokusunun üremesine sebep olarak, daha fazla kalori yakmanızı sağlar.

UYURKEN YAĞ YAKTIRAN MUCİZE KÜR TARİFİ: MAYDANOZ SUYU

uykuda yağ yaktıran karışım

uykuda yağ yaktıran karışım

Bu mucizevi karışımın ana malzemesi maydanoz. Maydanozun bilinen en büyük özelliği vücuttaki ödemi hızlı bir şekilde atmasıdır. Bunun haricinde maydanoz suyu, böbrek taşı ve sindirim sistemi hastalıklarına da iyi geliyor. Yağ yakıcı özelliğinin yanı sıra karaciğer yağlanması iyileştiriyor ve cildi gençleştiriyor. 

İşte uyurken bile yağ yakmayı sağlayan maydanoz suyu tarifi:

Bir tencereye 3 su bardağı su koyun. Ardından yıkadığınız maydanozları saplarıyla birlikte tencereye ekleyin. Kısık ateşte 2-3 dakika kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika demleyin. 

Hazırladığınız maydanoz suyunu ılıdıktan sonra öğünlerinizden bir saat önce içebilirsiniz.

Tek yapmanız gereken uyumadan önce 2 saat önce hiçbir şey tüketmeyin. Aç karna içtiğiniz bir bardak maydanoz suyu, siz uyurken de kilo vermenizi ve yağların hızlı bir şekilde yakılmasını sağlayacaktır. 

UYKUDA YAĞ NASIL YAKILIR? UYKUDA YAĞ YAKMAK İÇİN ÖNERİLER!

uykuda yağ yakmak

uykuda yağ yakmak

  • -Erken saatte yatıp erken saatte uyanmaya çalışılmalıdır.
  • Lavanta, nane ya da roobis çayını gece uyumadan 5-10 dakika önce tüketin.
  • - Günlük öğünlerde kırmızı et yerine balık ya da tavuk eti tüketin.
  • - Gece vakti yemek yemeyin.
  • - Bol miktarda su içmeye çalışın.
  • - Uyumadan önce açma germe egzersizleri ve haftada 1-2 defa spor yapmaya çalışın.
  • - Protein tüketimini ihmal etmeyin.
  • - Oda ısısını azaltın.
  • - Gece uyumadan önce duş alın.
  • - Zifiri karanlıkta uyumaya çalışın.
  • - Biberli gıdaları yemeye çalışın. Yağ yakıcı etkisi ile kilo vermenizi kolaylaştırır.
Yulafın cilde faydaları nelerdir? Yulaf maskesi yapımı! Her hafta cildinize yulaf sürerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Yulafın cilde faydaları nelerdir? Yulaf maskesi yapımı! Her hafta cildinize yulaf sürerseniz...

BİR YORUM YAPIN 0