Romatizma hastalığı neden olur? Romatizma belirtileri nelerdir? Romatizma ağrısına ne iyi gelir

Genellikle dirsek, diz, ayak bileği ve el bileğinde görülen ağrılarla ortaya çıkan romatizma bir eklem sistemi hastalığıdır. Kemik ve kasları birbirine bağlayan noktada görülen romatizma yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Bunun yanı sıra hareket sistemini yavaşlatan romatizmanın çeşitleri vardır. Romatizma hastalığı neden olur? Romatizma belirtileri nelerdir? Romatizmaya ne iyi gelir?

Kronik bir hastalık olan romatizma hemen hemen her yaşta görülebilir. Eklem aralarında biriken iltihaplı sıvılar sonucu ortaya çıkan bu hastalık zamanında müdahale edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Halk arasında bu hastalık arasında doğru bilinen yanlış ise havalardan dolayı bu hastalığın ortaya çıktığı bilgisidir. Ancak havalardan dolayı ortaya çıkmasa da ağrılı dönemlerinin ısı değişiminden kaynaklandığı biliniyor. Romatizma bağışıklık sisteminde ortaya çıkan bozulma sonucu görülür. Bozulma sonucu vücut içinde ürik asit birikir. Bu asit genellikle eklem aralarında artar. Bu da eklemlerdeki sağlıklı yapının bozulmasına yol açar. El ve ayak bilek aralarında biriken bu asit ağrı ve sızılarla ortaya çıkar. Bunun yanı sıra boyun, sırt ve kuyruk sokumlarında da görülür. Bu ağrılar zamanla tüm kemik ve eklemlerde yaşanmaya başlar. 

  • Diz, dirsek, el ve ayak bileklerinde ağrılarla görülür.
  • Bağışıklık bozukluğu ile ortaya çıkar. Az su tüketimiyle vücutta ürik asit hızla artar.
  • Eklemlerde ağrılar görülür.
  • Tedavi edilmediğinde beyne pıhtı atma ihtimali var.
  • Kemik yapısını güçlendirmek için kemik suyu çorbası ya da ürik asidi vücuttan atan zencefil çayı, kiraz çayı ve lahana suyu tüketilebilir. 

dizlerde sıklıkla görülür

dizlerde sıklıkla görülür

Hareketsizliğin vücudumuza etkileri nelerdir? Pandemi sürecinde artan eklem ağrıları...İLİŞKİLİ HABERHareketsizliğin vücudumuza etkileri nelerdir? Pandemi sürecinde artan eklem ağrıları...

ROMATİZMA BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Eklemlerde ağrı, şişlik, kızarıklık ve hareketlerde kısıtlama

- Ani his kayıpları

- Baş ağrıları ve azalan kan dolaşımına bağlı beyne pıhtı oluşması

- Nabızda düşüklük

- Uyku düzensizliği 

- Kalp ritminde dengesizlik

- Sindirim şikayetleri

- El parmaklarında sarama ve şişme

- Eklem bölgelerinde şekil bozulması

- Günlük hareketler esnasında şiddetli ağrılar yaşanması

- Böbreklerin işlevselliğinde bozukluk

- Düzensiz hareketlenmeye bağlı kalp ve dolaşım sisteminin bozulması

- Vücut ısısındaki değişimlere bağlı ağız ve göz kuruluğu gibi belirtilerle kendini gösterir. 

Kırkkilit otunun faydaları nelerdir? Kırkkilit otu çayı nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERKırkkilit otunun faydaları nelerdir? Kırkkilit otu çayı nasıl yapılır?

boyun fıtığı gibi ağrılar görülür ancak boyun fıtığında düz bir ağrı varken bu ağrılar ete batarak yaşanır

boyun fıtığı gibi ağrılar görülür ancak boyun fıtığında düz bir ağrı varken bu ağrılar ete batarak yaşanır

ROMATİZMA TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Vücudun temeli işlevselliğin kazandırmak için belirli ilaç tedavileri uygulanır. Ancak öncelikle romatizmanın seviyesi için kan testi ve gözle görülür şişliklere bakılır. Genetiksel ve çevresel faktörlere bağlı gelişen sıvı birikiminin önüne geçilerek romatizmanın şiddeti azaltılır. Yaygın olan ilaç yöntemi son zamanlarda gelişmişlik gösterdiğinden tedavi süreçleri hızlandırıldı. Bunun yanı sıra uzmanlar vücuttaki sıvı birikimini önlemek için belirli doğal karışımlar ve besinler önerir.

ısırgan otu romatizma hastalıklarına iyi gelir

ısırgan otu romatizma hastalıklarına iyi gelir

ROMATİZMA TEDAVİSİNDE DOĞAL YÖNTEMLER

Romatizma hastalığının en yaygın doğal tedavisi kelle paça çorbasıdır. İçerdiği hayvansal ilik ve maddeler insan iskeletinin ihtiyacı olan vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Bir demlik çaydanlığın içerisine 200 millilitre kaynar su koyun. Ardından bir çay kaşığı ısırgan yaprağı, bir yemek kaşığı kuşburnu, bir tatlı kaşığı karabiber, bir çay kaşığı papatya ve bir çay kaşığı da zencefil ekleyin. 7 dakika bekledikten sonra süzüp içerisine bir yemek kaşığı bal ekleyerek günde bir bardak tüketiniz. Ayrıca bamya tohumu da eklem ve kemikleri güçlendirir. Sabahları aç karna 4 tane bamya tohumunu suyla beraber yutunuz. 

Çay bardağı modelleri ve fiyatları 2021

İLİŞKİLİ HABER

Çay bardağı modelleri ve fiyatları 2021
Üzüm sirkesinin faydaları nelerdir? Üzüm sirkesi nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Üzüm sirkesinin faydaları nelerdir? Üzüm sirkesi nasıl kullanılır?

BİR YORUM YAPIN 0