Üzüm sirkesinin faydaları nelerdir? Üzüm sirkesi nasıl kullanılır?

Yeryüzünün en eski besin kaynağı olan üzümden elde edilen sirke alternatif tıpta birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Yeşil, kırmızı ve siyah renklerde olan üzüm içeriğinde yüksek oranda antioksidan maddeler barındırır. Bunun yanı sıra faydalı asitler bakımından zengin olan üzümden yapılan sirke, bağışıklığı güçlendirir. Üzüm sirkesinin faydaları nelerdir? Üzüm sirkesi nasıl kullanılır?

Anavatanı Anadolu toprakları olan üzümün tarihi milattan önceki yıllara dayanır. Dünyada en fazla çeşidi olan besin olarak kabul edilen üzüm meyve olarak tüketimin yanı sıra tatlı yapımında, reçel ya da içeriğindeki su sıkılarak elde edilen meyve suyu şeklinde de tüketilmiştir. Çekirdekli ve çekirdeksiz çeşitlerinin yanı sıra renklerine göre de sınıflandırılır. Tüm bunların yanı sıra yüzyıllardır alternatif tıpta sağlıklı ilaç olarak da kullanılmıştır. Özellikle sirke şekli ilaç olarak tercih edilmiştir. Elma sirkesi gibi vücudun ihtiyaç duyduğu bir besin olan üzüm sirkesi, alternatif tıp uzmanlarının yanı sıra bilim insanları tarafından da önerilir. Fermantasyon usulü elde edilen üzüm sirkesi özellikle Rumeli yemeklerinde sıklıkla kullanılır. Güçlü bir antibakteriyel olduğu için bazıları evlerini üzüm sirkesiyle de temizler.

  • Ciltte oluşan selülitleri giderir.
  • Vücuttan toksinleri atar.
  • Kabızlığı önler.
  • Kan hücre sayısını artırır.
  • Saçları güçlendirir ve cildi yeniler.
  • Bağırsakları temizler.
  • Güçlü bir ağrı kesicidir.

3 ayda 24 kilo zayıflatan elma sirkeli sarımsak turşusu! Sarımsak turşusu tarifiİLİŞKİLİ HABER3 ayda 24 kilo zayıflatan elma sirkeli sarımsak turşusu! Sarımsak turşusu tarifi

üzüm sirkesi kan hücrelerinin sayısını artırır

üzüm sirkesi kan hücrelerinin sayısını artırır

ÜZÜM SİRKESİ NASIL YAPILIR?

Üzüm sirkesi için taze üzüm şarttır. İyice yıkanan üzümler hafif sıkılıp çatlatılarak daha önce hiç kullanılmamış temiz kavanozlara atılır. Ancak bundan önce sirkede dengeli bir asit oluşması için kavanozun dibine ortalama 7-8 tane nohut atılabilir. Orta boylu bir kavanozun ağzına yaklaşmadan 4 parmak boşluk bırakılacak kadar üzümle doldurulur. Daha sonra üzerine su konulur. Su da kavanozun ağız kısmından bir parmak eksik olacak kadar doldurulmalı. Kavanozlara beyaz tülbent örtüp kapakları öyle kapatılmalı. Serin ve kuru bir yerde 20-25 gün bekletilir. Daha sonra kullanıma hazır hale gelir.

Alıç meyvesinin faydaları nelerdir? Düzenli bir şekilde alıç sirkesi tüketirseniz...İLİŞKİLİ HABERAlıç meyvesinin faydaları nelerdir? Düzenli bir şekilde alıç sirkesi tüketirseniz...

kara üzüm sirkesi en güçlü antioksidandır

kara üzüm sirkesi en güçlü antioksidandır

ÜZÜM SİRKESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

- Gün içinde tüketilen bir bardak suyun içine 3 damla üzüm sirkesi koyarak tükettiğinizde oluşan kas ve kemik ağrılarını anında dindirir. Bunun yanı sıra baş ağrısı içinde güçlü bir doğal yöntemdir. Uzmanlar özellikle salatalara eklenerek tüketilmesini önerir. Her gün salatayla tüketildiğinde gün içinde yaşanan yoğun iş temposuna rağmen vücudun ağrı eşiğini güçlendirir. 

- Antibakteriyel etkisi olan üzüm sirkesi ağzı için enfeksiyonlarını önler. Diş yapısının sararmasının önüne geçer. Ağız içindeki atıkların atılmasını sağlayarak iltihaplanma ve diş kaybının önüne geçer.

- Ağız ve diş sağlığının aynı sıra vücut içindeki asit oranını dengeleyerek toksinlerden hızla kurtulmasını sağlar. Vücudun toksinler nedeniyle ödem ya da yağ bağlamasını engeller.

Elma sirkesi suyunun faydaları nelerdir? Duş suyunuza elma sirkesi eklerseniz ne olur?İLİŞKİLİ HABERElma sirkesi suyunun faydaları nelerdir? Duş suyunuza elma sirkesi eklerseniz ne olur?

- Yemek borusunu temizler. Mide asidini dengeler. Besinlerin enzimlenmesinde yardımcı olur. Bağırsaklarda besin atıklarının birikmesini engeller. Probiyotik etkisi olan üzüm sirkesi kabızlık gibi sindirim sorunlarını engeller.

- Böbreklerde kum ve taşlara neden olan kristalleşmeyi önler. İdrar yoluyla vücuttan tüm iltihapların atılmasını sağlar.

- Cilt yüzeyinde meydana gelen tahriş ve kızarıklığı azaltır. Antioksidan özelliği sayesinde ped pamuk yardımıyla cilde sürüldüğünde cilt yüzeyinde oluşan yağ tabakasını temizler.

- Tokluk hissi verdiğinden diyet yapan ya da sağlıklı beslenenler için idealdir. Salatalarla beraber tüketilebilir ya da bir bardak suya damlatarak içilebilir.

üzüm sirkesi cilt ve saçlara faydalıdır

üzüm sirkesi cilt ve saçlara faydalıdır

- Daha sağlıklı kan değerleri için kara üzümden yapılan sirkeyi, bir su dolu su bardağına koyup içiniz. İçeriğinde B 12 ve folik asit barındıran üzüm sirkesi kan hücrelerinin sayısını artırır.

- Duş esnasında son kullanılan suya eklenene bir bardak su kadar üzüm sirkesi saç köklerini güçlendirir. Saçların parlaklık oranını artırır. Ayrıca cildin yağlanmasını önler. Kepeği engeller.

- Güçlü vitaminler barındıran üzüm sirkesi bağışıklığı güçlendirir.

- Üzüm sirkesini selülit olan bölgeye her gün düzenli olarak masaj yaparak sürerseniz. Bu sorunun zamanla çözüldüğünü göreceksiniz. Ayrıca cildin nem oranını dengeler. 

Romatizma hastalığı neden olur? Romatizma belirtileri nelerdir? Romatizma ağrısına ne iyi gelir

İLİŞKİLİ HABER

Romatizma hastalığı neden olur? Romatizma belirtileri nelerdir? Romatizma ağrısına ne iyi gelir

BİR YORUM YAPIN 0