Koltuk altı ağrısı neden olur? Koltuk altı ağrısı hangi hastalıkları işaret eder?

Sıklıkla kadınlarda görülen koltuk altı ağrılarının ne gibi hastalıklara işaret ettiğini biliyor musunuz? İnsan vücudunun en hassas noktalarından biri olan koltuk altı hakkından bilmeniz gerekenleri sizler için derledik. Peki koltuk altı ağrısı neden olur? Koltuk altı ağrısı hangi hastalıkları işaret eder? Birçok hastalığın habercisi olan koltuk ağrısı aynı zamanda birçok yanlış durumdan dolayı da yaşanabilir. Haberin detayında tüm bu sorunları ayrıntısı ile bulabilirsiniz.

Gövdenin ve kolun buluştuğu noktaya koltuk altı denir. Bu bölümde vücudun bazı yerlerinde olduğu gibi ter bezleri bulunur. Bu bezler sayesinde vücuttaki fazla toksinler çıkar. Aynı zamanda bu bölgede kıllanma da görülür. Kas zedelenmesi ya da kanser belirtisi gibi hastalıkların kendini ele verdiği noktada burasıdır. Vücudumuzda en hassas yer olan koltuk altında ortaya çıkan ağrılar bazı hastalıkların en belirgin belirtisidir. Burada ortaya çıkan ağrı, göğüse, sırta, boğaza ve kol uyuşmasına kadar vurabilir. 

koltuk ağrısı neden olur

koltuk ağrısı neden olur

KOLTUK ALTI AĞRISI NEDEN OLUR?

Koltuk altında bulunan lenf bezlerinin enfeksiyon kapması sonucu şişmesi koltuk altı ağrısına neden olur. Bunun yanı sıra yanlış tıraşlama, yeteri kadar temizlenmemesi, kimyasal içeren parfümler ve hastalıklara bağlı gelişen aşırı terleme de koltuk altı ağrısına davetiye çıkarır. Dengesiz ağır kaldırmak, egzersiz yaparak koltuk altından geçen kas ve sinirlerin deforme olması da ağrıların yaşanmasına sebep olur. Ancak ağrılar bu kadar hafife alınmamalı aksi halde gelişen meme kanseri ya da lenfome kanseri için geç olabilir. Bu yüzden uzmanlar ağrılar hissedilir hissedilmez bir doktora görünmekte fayda olduğunu vurguluyor. 

koltuk altı ağrısı hangi hastalıkları işaret eder

koltuk altı ağrısı hangi hastalıkları işaret eder

KOLTUK ALTI AĞRILARI HANGİ HASTALIKLARI İŞARET EDER?

- Ağrıya neden olan en yaygın neden lenf bezlerinin şişmesidir. Bu bez koltuk altından göğüse kadar olan alanı kaplar. Darbeye duyarlı bu bez hemen şişer ve şiddetli ağrıya neden olur. Bu bezin şişmesine enfeksiyon ve bakteriler yol açar. Erken müdahale edilmediğinde kansere bile davetiye çıkarır.

- Bir diğer neden ise kas gerilmesidir. Bu durum genellikle sporcularda görülür. Ani hareket sonucu koltuk altındaki hassas kaslar hasar alınca ciddi koltuk ağrılarına neden olur. Kasın hasar aldığı noktada genellikle iltihaplanma ortaya çıkar. 

Kas ağrısı

Kas ağrısı

- Kozmetik ürünlerin içerisindeki bazı maddeler kişilerde alerjiye neden olur. Bu reaksiyon şişme, kızarıklık, dökülme ve ağrı gibi belirtilerle kendini gösterir. Uzmanlar bu konu hakkında ciddi uyarılarda bulunur. Bu yüzden kişilerin alerji testleri yapması konusunda önerilerde bulunur.

Kozmetik ürünler

Kozmetik ürünler

- Halk arasında da bilinen koltuk altı ağrısının kalp hastalıklarına işaret ettiği bir gerçektir. Kalbe yeterli oranda kan ulaşamadığında ortaya çıkan yorgunluk, baş dönmesi, aşırı terleme, göğüs ve koltuk ağrısı gibi belirtilerle kendini gösterir.

kalp ağrısı

kalp ağrısı

- Kollarda oluşan sürekli uyuşma ya da ağrı gibi durumlar stres ve depresyon gibi ruhsal hastalıklarında belirtisidir. Bu gibi rahatsızlıklar esnasında koltuk altında uzun süreli ağrılar yaşanır.

Stres

Stres

- Koltuk altındaki kitle, şişlik ya da ağrı meme kanseri olma riskini göstermez. Ancak bu gibi durumlarda mamografi çekme oldukça fayda sağlar. Özellikle erken dönem kanser teşhisi için etkilidir. Bunun dışında ise adet dönemlerinde hormonal bozukluklara bağlıda şişme ve ağrı ortaya çıkar. 

Meme kanseri

Meme kanseri

- Midede yaşanan reflü gibi rahatsızlıklar nedeniyle artan mide asidi, vücut kaslarında şiddetli kasılmalara neden olur. En hassas bölgelerden biri olan koltuk altıda bu durum sonucunda yaşanır.

Mide ağrısı

Mide ağrısı

BİR YORUM YAPIN 0