Reishi mantarının faydaları nelerdir? Reishi mantarı nasıl tüketilir?

Eski çağlarda ölümsüzlük mantarı olarak alternatif tıp kitaplarına girmiş olan reishi mantarı hakkında sizler için merak edilenleri araştırdık. Güçlü antioksidan olan reishi mantarı oldukça değişik bir yöntemle tüketilir. En değerli mantar olan reishi mantarı ülkemizde son on yıldır keşfedildi. Peki Reishi mantarının faydaları nelerdir? Reishi mantarı nasıl tüketilir? Soruların yanıtı haberin detayında...

4000 yıldan bu yan Asya ülkelerinin geleneksel tıbbında yer alan reishi mantarı, ölümsüzlük mantarı, ruhsal gücün mantarı ve on bin yıllık mantar olarak da bilinir. Reishi mantarının yüzde 80'ini su içerir. Ormanlık alanlarda nemli ve az ışık alan yerlerde yetişir. Aynı zamanda çürümeye yüz tutmuş ağaçların kütüklerinde de bulunur. Tohumları polen olarak etrafa dağıldığından toprak elverişli oldukça kendiliğinden yetişir. Yüzeyi oldukça sert bir mantar türüdür. Tadı da oldukça acıdır. Bu yüzden mantar kuru ya da taze olarak tüketilmesi sakıncalıdır. Topraktan koparıldığı ilk bir saat içerisinde tüketilmelidir. Toz haline getirilerek çayı yapılır. Bilimsel adı Ganoderma Lucidum'dur. Reishi mantarının 6 çeşidi bulunur. Bu çeşitlerinde her birinin rengi farklıdır. Ancak en yaygını kırmızı olandır. Kırmızı reishi mantarı da Kuzey Amerika, Çin, Japonya, Tayvan ve Kore'de yetişir. Reishş mantarını faydalı kılan maddesi ganoderik asitlerdir. Ayrıca mantar yüksek miktarda; germanyum, lanostan, sterol, adenosin, canthaxanthin, pantothenic asit, lucidenik,bioaktif ve lineloik asitler içerir. Ülkemizde Kastamonu şehirde bulunur. Kilosu oldukça pahalıdır. 

reishi mantarı yetiştiriciliği

reishi mantarı yetiştiriciliği

REİSHİ MANTARI NASIL TÜKETİLİR?

Acı bir tadı olduğundan genellikle toz formunda tüketilir. Toz haline getirilen reishi mantarı cam bir kapta 2 saate yakın kaynatılır. Kaynama sonlandıktan sonra süzülerek taze taze tüketilir. 

REİSHİ MANTARININ FAYDALARI NELERDİR?

- Yüksek miktarda antioksidan maddeler içerdiğinden vücuttaki hücrelerin mutasyona uğramasını önler. Bu yüzden kanser hastalıklarının yaşanmasını engeller. 

- Cilt için en önemli etki olan anti aging içerdiğinden yaşlanmayı geciktirir. Hücrelerin hızla yenilenmesini sağlar. Bu yüzden ölümsüzlük mantarı olarak da adlandırılır.

- İçerdiği sıvı nedeniyle vücuttaki oksijen miktarını artırarak, kan basıncını önler. Bu sayede yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara zemin hazırlayan durumları azaltır.

reishi mantarının faydaları

reishi mantarının faydaları

- Kan dolaşımını rahatlıkla sağladığından damar tıkanıklığının önüne geçer. Bunun yanı sıra kalp rahatsızlıklarına da zemin hazırlayan sorunları ortadan kaldırır.

- Sinir sistemini güçlendirir. Beynin oksijen oranını artırdığından konsantre sağlar. Aynı zamanda stres ve depresyon gibi ruhsal hastalıkların yaşanmasını da önler. Uzmanlar reishi mantarını doğal antideprasan olarak görür. 

- Vücudu toksinlerden arındırır. Organların çalışma fonksiyonlarını artırır. 

- Mide duvarını güçlendirir. Özellikle reflü gibi sağlık sorunları yaşayanlara doğal ilaçtır. 

reishi mantarı nasıl tüketilir

reishi mantarı nasıl tüketilir

- Bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden düzenli tüketen kişiler kolay kolay nezle veya grip gibi hastalıklara yakalanmaz. 

- Kas ve eklemlerdeki iltihaplanmaları azaltır. Bu sayede reishi mantarı Romatizmal hastalıkların önüne geçer. 

REİSHİ MANTARININ ZARARI VAR MI?

Alerjik etkisi oldukça yüksektir. Bu yüzden kontrolsüz tüketenlerde cilt döküntülerinin yaşanmasına sebep olur. Aşırı tüketildiğinde oksijen fazlalığı nedeniyle burun kanaması, baş dönmesi ve boğazda kuruluğa neden olur. Özellikle yaşlı, çocuk ve hamilelerin tüketmeden önce bir uzmana danışması önerilir. 

Gastrit nedir? Gastritin belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır? Gastrite ne iyi gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Gastrit nedir? Gastritin belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır? Gastrite ne iyi gelir?
Mers virüsü nedir? Mers virüsünün belirtileri nelerdir? Mers virüsü nasıl bulaşır?

İLİŞKİLİ HABER

Mers virüsü nedir? Mers virüsünün belirtileri nelerdir? Mers virüsü nasıl bulaşır?
Reishi mantarı nedir? Reishi mantarının cilde ve saça faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Reishi mantarı nedir? Reishi mantarının cilde ve saça faydaları nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 12

Ufuk 4 yıl önce

Modern tıp dedikleri garabet insanların şifa kaynaklarına ulaşmasını engelliyor daha beter edecek radyoterapi gibi belaları insanlara uyguluyor.Günümüzde tıp dünya ilaç mafyasının elinde oyuncak olmuş.

Toplam 15 beğeni

Ayhan KALENDER 4 yıl önce

Nazofarenks bölgede kötü huylu tümör çıktı bende. 7 Hafta her gün radyoterapi ve her hafta kemoterapi gördüm. 50 kilolara düştüm o kadar kötü oldum ki Rabbim kimseye yaşatmasın. Hiç bir şeyin tadını alamıyordum, tükürük kanalları çalışmıyordu vs vs. Rabbim nasip etti reishi mantarı kullanmaya başladım tedavi 3. haftasında. Öyle iyi geldi ki doktorum bana bu zamana kadar tedavi ettiğim en iyi hastamsın dedi. Herkese tavsiye ederim mutlaka kullanın

Toplam 21 beğeni

Sibel 3 yıl önce

Mantarın kendisi değil öğütülmüşü satılıyor. Gano excel türkiyede en iyisi . Ben satış yapiyrm.

Toplam 4 Beğeni

Bülent Bozkurt 3 yıl önce

Bu mantari nerden ayda nasil satinalabilirim.

Toplam 5 Beğeni

Nuray 3 yıl önce

Çok geçmiş olsun hapınımı içdiniz bende kullanmak istıyorum onkolejı hastasıyım bende hangını tavsıye edıyorsunuz

Toplam 0 Beğeni

Ada 3 yıl önce

Merhabalar çok geçmiş olsun mantarın saf halini bulmak gerekiyor sanırım nerden aldınız ben izmirdeyim de

Toplam 0 Beğeni

Alperen 4 yıl önce

Allah sifalar versin kardesim

Toplam 6 Beğeni

Vatandaş 4 yıl önce

Kimbilir kim girdi mantar işine. Elinde patladi reklam yaptiriyor. Biz sadece kultur mantari yiyoruz. Sonra bu acayip hastaliklar nerden cikio.

Toplam 5 beğeni

Mine bindalli 3 yıl önce

Tanidigim biri 2.5 ayda akciger kanserini yendi ve kemo terapi ile beraber tuketti

Toplam 2 Beğeni

Hayriye 3 yıl önce

İlaçlarda bitkilerden yapılmıyor mu. Reishi mantarında zararlı karışımlar yok..herkes kullanmalı

Toplam 5 Beğeni

Özer 3 yıl önce

Rabbim kimsenin başına vermesin. Siz sağlıklı Olabilirsiniz ama bu ürünlerle gerçekten çok fayda gören insanlar var. Herşeyi tiye almayalım lütfen. Bende bu ürünü kullandım halen kullanıyorum da çok ta güzel sonuçlarım var. Bilmiyorsan iz yorum yapmayın. İnsanlara destek olacağınıza köstek olmayın

Toplam 5 Beğeni

mes: 4 yıl önce

bence senin hiç bir şeyden haberin yok. vatandaş bey.bence bir araştır

Toplam 10 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun