İstanbul'da balık nereden alınır? İstanbul'da taze ve ekonomik balığın satış noktaları

Sonbahar aylarında sofraların vazgeçilmezi haline gelen balık, içerisindeki fosfor ve omega içeriği gibi değerler sayesinde sağlığımızın en önemli koruyucularından biri haline geliyor. Peki İstanbul'da balığın en taze satış noktası neresidir? Maliyeti düşük ekonomik balık nereden alınır? Balık nereden alınır? İşte cevaplar...

Her mevsim aynı tazelik ve tatta olmayan balıklar, özellikle eylül ve ekim aylarıyla beraber sofralarımıza lezzet katıyor. Bağışıklık sisteminin korunmasında büyük bir rol üstlenen balık, kalp rahatsızlıkları önleyen ve hücreleri yenileyen bir yemek olarak karşımıza çıkıyor. Zeka gelişiminde de oldukça etkili olan balığın diyabet riskini aza indirgemesini de göz önüne alırsak sonbaharın gelişiyle hastalıklardan korunmak için taze ve doğal balık tüketimine ağırlık vermek gerekiyor. Peki ama İstanbul'da balık alınabilecek taze ve güvenilir adresler nereler? Gelin, taze ve ekonomik balık almak için gidilmesi gereken yerleri birlikte keşfedelim.

Balık nerede tutulur? TürkiyeİLİŞKİLİ HABERBalık nerede tutulur? Türkiye'de balık tutmak için en güzel yerler

İSTANBUL GÜVENİLİR BALIKÇI ADRESLERİ

Ortaköy'de bulunan Dalyan Balık, balık severler için birebir. Balığın taze ve doğal adresi olan Dalyan Balık aynı zamanda Semiramis Pekkan ve Ajda Pekkan gibi pek çok ünlünün balık almak için tercih ettiği yerler arasında üst sıralarda yer almaktadır.

Dalyan Balık

Dalyan Balık

Reşat Balık Evi 1941 yılından beri müşterilerine taze ve lezzetli balıklar sunmayı hedefliyor. Beyoğlu ve Bağdat caddesinde şubeleri bulunan mekanın özellikle çiroz ve palamutu oldukça popülerdir.

Reşat Balık Evi

Reşat Balık Evi

Kadıköy Balık Pazarı, Anadolu yakasında yaşayanlar için harika bir seçenek oluşturmaktadır. Köklü bir geçmişi olan balık pazarında her bütçeye ve her mevsime uygun balık çeşitlerini satın alabilirsiniz.

Kadıköy Balık Pazarı

Kadıköy Balık Pazarı

Tunç Balık, Beyoğlu'nda balık severlerin uğrak noktası haline gelmektedir. 1959 yılından beri müşterilerine taze balık ulaştırmayı hedefleyen Tunç Balık'ta eylül ayına özel balıkları satın alabileceğiniz gibi her mevsimin kendine has balıklarını da almanızı öneririz.

Tunç Balık

Tunç Balık

Beşiktaş merkezde bulunan Balık Pazarı, güvenilir bir adres olup, balık severlerin hem balık satın alıp hem de balıkları taze taze tükettiği mekan haline gelmiştir. Burayı öne çıkaran özelliği ise çeşitliliğin bol olduğu bir balık satış noktasıdır.

Beşiktaş Balık Pazarı

Beşiktaş Balık Pazarı

Ünlü namıyla balık severlerin ve Üsküdar halkının sempatisini kazanmış Üsküdar Balıkçılar Çarşısı her daim güvenilir ve taze balık seçenekleriyle listenin başında kalmayı başarmıştır.

Üsküdar Balıkçılar Çarşısı

Üsküdar Balıkçılar Çarşısı

BİR YORUM YAPIN 5

zafer gülten 1 yıl önce

eğer emekli isen vaktin var demektir,zaten emekli maaşınla kilosu 40-50,tanesi 25-50 tl balığı biraz zor alırsın. iyisimi gidecen balık haline eline bi torba alıp bekliyecen,taşıma esnasında yere düşen balıkları toplıyacan.

Toplam 2 beğeni

bartini 74 1 yıl önce

Sarıyer İstinye deoltacılardan veya gemi yanaşınca balıkçılardan alın en taze ve uygunu orada

FIRTINA 61 4 yıl önce

Balıkçılar maalesef bu konuda çakallık peşinde. Ön tarafta süslüyorlar tezgahı arkadan bildiğini okuyorlar. Allah'tan ben balığı kendim temizlediğim için istediğimi alıyorum. Ama temizlenmiş balık almak isteyenler için tezgah arkasına dikkat edin, sürprizlerle dolu!!!

Toplam 1 beğeni

ibrahim 4 yıl önce

Karaköy önceden iyiydi,geçen gün hamsi aldım taze diye doldurdu verdi eve geldik koku o biçim taze filan değil vallahi sultanbeyliden haftaiçi aldigim baliklar daha taze daha büyüktü, karaköyde harcadığım paraya yazık oldu

Toplam 1 beğeni

Cemal 4 yıl önce

karaköy sadece balıkcılıkda adı kalmıs. 1,5 kg istavrit aldım hemde yüzüyorlardı temizleyeyimmi abi cok sevindim temizledi eve gittim posetti actım kokudan duramadık tezgah önunden satıyor arkadan degişiyor hakımı helal etm,iyecegim ona

Toplam 4 beğeni