Balık nerede tutulur? Türkiye'de balık tutmak için en güzel yerler

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin muhteşem doğasında balık tutmak isteyenler için birbirinden özel rotalar bulunuyor. Sizde kasım ayının bu güzel günlerinde hem kafa dinlemek hem de güzel vakit geçirmek isterseniz kalem kağıtları hazırlayın çünkü sizin için en iyi balık tutulacak yerleri tek tek listeledik. Peki, balık nerede tutulur? Türkiye'de en iyi balık nerede tutulur? İşte tüm detaylar...

Sonbahar mevsiminin son ayı olan eylül ile beraber doğanın tüm zenginliğinin tadını çıkarabileceğimiz aktiviteler yapmaya özen gösteriyoruz. Kimi zaman dinlenmenin adresi olan güney sahillerine kimi zaman da Karadeniz'in yemyeşil orman denizlerine rotamızı çevirirken stres atmak için tüm vaktimizi güzel bir şekilde değerlendiriyoruz. Eğer kalabalık ve gürültüden tamamen uzaklaşarak yalnızca sakinliğin hakim olduğu güzel bir aktivite yapmak isterseniz size önerimiz tam da balık mevsiminde tazecik balıklar tutmak olacaktır. Doğal bir terapi yöntemi olan balık tutmak için tüm malzemelerinizi yanınıza alıp doğayla baş başa kalmak size çok iyi gelecek. Gelin, Türkiye'de balık tutulacak en güzel yerlere şöyle bir göz atalım.

İstanbul’da piknik yapılacak en güzel yerler nerelerdir? İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul’da piknik yapılacak en güzel yerler nerelerdir? İstanbul'da piknik nerede yapılır?

BALIK NEREDE TUTULUR? TÜRKİYE'DE EN İYİ BALIK NEREDE TUTULUR?

Araba kornaları, insan kalabalığı ve şehrin her yerinden görülebilen ışıklardan uzaklaşmak ve nefes almak için en iyi balık rotalarına doğru yolculuğa çıkmak belki de uzun zamandır aradığınız huzurun anahtarı olabilir. 

UFAK BİR BİLGİ:

Kasım ayında balık tutmak istiyorsanız lüfer, palamut, orfoz, sarıağız, tekir, torik, uskumru, kefal, sazan, yayın balıklarının bu ayın balıkları olduğunu unutmayın. Kasım ve Aralık, lüferin en lezzetli zamanıdır. Kasım ayı ise torik akışının en yoğun olduğu zamandır.

  • CUNDA ADASI

"Alibey Adası" olarak da bilinen Cunda Adası, masmavi koyları ve tertemiz doğasıyla her dönemin favori lokasyonlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle gün batımını izlemeyi sevenler için adeta görsel bir şölen sunan Cunda Adası, balık tutmak için de çok uygun bir yer. 

Cunda Adası

Cunda Adası

Levrek ve Çipura balıklarıyla nam salan Cunda Adası'na gelirken yanınıza olta ve malzemelerinizi -bir de ufak bir radyo- alarak keyifli vakitlerin tadına varabilirsiniz. Ayrıca burada isparoz, sargoz, lüfer, mercan, zargana ve turna gibi balıklar da oldukça lezzetli oluyor.

Balık tutan bir baba oğul

Balık tutan bir baba oğul

  • FOÇA

Şöyle rotamızı ege sahillerine doğru çevirdiğimizde karşımıza ilk çıkan yerlerden biri İzmir'in gözbebeği Foça oluyor. Geçmiş çağlarda Phokaia ismiyle de bilinen Foça, geçmişi antik dönemlere uzanan köklü tarihiyle ön plana çıkıyor. Çarşaf gibi berrak deniziyle göz kamaştıran Foça, yalnızca tarihi ve kültürel zenginliğiyle değil de balıkçılığıyla da oldukça meşhur.

Foça

Foça

Balık tutmayı sevenler için her mevsim uygun bir ortam sunan Foça'da özellikle Büyükdeniz ve Küçükdeniz sahillerinde rahatlıkla balık tutabilirsiniz. Levrek ve Kefal balıklarıyla ünlenen bu yerde sardalye, çipura ve karagöz balıklarının en iyisine ulaşabilirsiniz.

Foçadan kareler

Foçadan kareler

  • ÇILDIR GÖLÜ

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük tatlı su gölü olan Çıldır Gölü, eşsiz yayla manzarasıyla Kars'ın incisi olarak karşımıza çıkıyor. Gölün çevresi doğa yürüyüşü yapanların uğrak noktalarından biri haline gelirken Çıldır Gölü de balık tutmak için oldukça elverişli bir yerdir. 

Çıldır Gölü

Çıldır Gölü

Genellikle ağ balıkçılığı yapılan Çıldır Gölü, kış mevsiminde donduğu için testere ile belirli alanlar açılarak balıkçılık yapılır. 

Çıldır Gölünde balık tutma

Çıldır Gölünde balık tutma

  • FAROZ LİMANI 

Balık tutmak için en doğru rota denildiği zaman Karadeniz'i es geçmek olmaz! Özellikle hamsisiyle popüler olan Karadeniz'in en özel köşelerinden biri olan Trabzon'un Faroz Limanı balık tutmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Hamsi dışında izmarit, istavrit, eşkina ve barbunya balıklarıyla da oldukça ünlü olan Faroz Limanına gelerek hem balık tutabilir hem de kafa dinleyebilirsiniz. 

Faroz Limanı

Faroz Limanı

  •  BOZCAADA

Çanakkale'ye 45 kilometre uzaklıkta yer alan Bozcaada, belki de tatilcilerin en sevdiği rotalardan biri. Balık sevdalıları için keyifli bir rota haline gelen Bozcaada'da özellikle Ayazma Plajı çevresine gelerek balık tutabilirsiniz. Buranın en ünlü balık türleri ise levrek, karagöz ve lipsos oluyor. 

Bozcaada balık tutma

Bozcaada balık tutma

  • GÜLLÜK

"Mandalya Körfezi" olarak da bilinen Güllük, Bodrum'un en sakin ve özel noktalarından biri. Eğer hem dinlenmek hem de kafa dinlemek için güzel bir yer arıyorsanız Güllük'e gelerek doğanın ve kültürel zenginliğin tadını çıkarabilirsiniz. Kamp yapmak için de oldukça elverişli bir alan olan Güllük'te çipura, levrek, sargoz, mercan, lüfer, dil balığı, kefal ve palamut gibi balık türleri yaygın olduğu için burada balıkçılık en önemli geçim kaynaklarından birini oluşturuyor. Sizde balık tutmak için buraya rahatlıkla gelebilirsiniz.

Güllük

Güllük

İYİ EĞLENCELER DİLERİZ!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0