İstanbul’da piknik yapılacak en güzel yerler nerelerdir? İstanbul'da piknik nerede yapılır?

Şehir hayatının karmaşası ve yoğun iş hayatından dolayı ailemiz ve dostlarımızla kaliteli zaman geçirmekte zorlanıyoruz. Hafta sonu çoluk çocuk toplanıp kahkaha dolu bir gün yaşamak isterseniz güzel bir tavsiyemiz var. Sıcak havaları fırsata çevirip ailenizle bu hafta sonu güzel bir piknik yapmaya ne dersiniz? Peki İstanbul'da piknik yapılacak en güzel yerler nerelerdir? İşte yanıtlar...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İstanbul gibi metropol bir şehirde kalabalıktan uzak, yeşil ve mavinin birleştiği bir hafta sonu kaçamağına kimse hayır diyemez. Siz de yaz mevsimi yaklaşırken mis gibi temiz hava almak isterseniz en güzel aktivitelerden biri olan piknik ile kapalı alanlarda geçirilen uzun saatleri bir an olsun geride bırakabilirsiniz. Hem aileniz hem de dostlarınızla kaliteli zamanlar geçirmenize olanak tanıyan bu aktivite hafta sonunuzu güzelleştirebilir. Bu eşsiz anda güzel bir mangal ya da sandviçlerle karnınızı doyurduktan sonra hamakta uzanarak gökyüzünü izleyebilir ya da doğada yürüyüşe çıkabilir ve bisiklet sürebilirsiniz. Yeşillikler içerisine piknik masanızı kurarak keyfinizi ikiye katlamak istiyorsanız gelin en güzel piknik yerlerine birlikte göz atalım.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da en iyi "Kendin Pişir Kendin Ye" mekanları nerede? Mangal nerede yapılır?

Hafta sonu piknik yerleri

Hafta sonu piknik yerleri

FENERBAHÇE PARKI

Anadolu Yakası'nda yer alan Fenerbahçe Parkı, zengin doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Özellikle bahar ve yaz mevsiminde açan çiçekler ve pırıl pırıl parıldayan deniz manzarası ile dikkat çeken bu yer ziyaretçilerine adeta görsel bir şölen sunuyor.

Fenerbahçe Parkı

Fenerbahçe Parkı

Güneşli bir hafta sonu erken saatlerde buraya gelerek ister dostlarınızla ister ailenizle harika bir piknik yapabilirsiniz. Fenerbahçe Parkı, denize bakan tahta masalara piknik örtünüzü serip şehrin içinde doğanın kollarına kendinizi bırakabileceğiniz harika bir yer. 

Piknik sepeti

Piknik sepeti

BELGRAD ORMANI

Piknik denildiğinde akla ilk gelen ve en çok tercih edilen yerlerden biri olan Belgrad Ormanı, yıllardır doğa severlere kucak açıyor. İçerisinde yer alan 6 kilometrelik yürüyüş ve koşu parkuruyla egzersiz yapmak isteyenlere de çeşitli olanaklar tanıyan Belgrad Ormanında rota dışına çıktığınız zaman sizleri harika dere ve göletler de karşılamaktadır. 

Belgrad ormanı

Belgrad ormanı

Şehrin ortasında doğanın tadını çıkarmak için muhteşem bir tercih olan bu ormanlık alanda sevdiklerinizle piknik yapabilirsiniz. Piknik sonrası çocuklarınızla ip atlamayı ve top oynamayı da sakın unutmayın! 

Aileyle piknik yapmak

Aileyle piknik yapmak

POLONEZKÖY

Yeşile ve doğaya doymak isteyenler çay termosunu ve piknik sepetini hazırlamaya başlasın! Anadolu Yakası'nda yer alan Polonezköy, piknik alanları ve köy kahvaltısı hizmeti sunan işletmeleriyle hafta sonu yoğun ilgi görüyor. Piknik sonrası yapılabilecek pek çok aktiviteyi de içerisinde barındıran bu yerde çocuklarınız ve tüm ailenizle eğlenceye doyabilirsiniz.

Polonezköy

Polonezköy

Polonezköy Tabiat Parkı'nda bulunan yürüyüş parkuru, yürüyüş severler için vazgeçilmez bir durak noktası olacaktır. At binmeyi sevenler için Cumhuriyet köyü yakınlarında binicilik tesisleri mevcuttur. Doğal yaşam parkı içerisinde ise kuğuların yüzdüğü doğal gölü görebilirsiniz.

Polonezköy piknik

Polonezköy piknik

BALLIKAYALAR TABİAT PARKI

BallıKayalar Tabiat Parkı, İstanbul Anadolu yakasında bulunan Gebze Tavşanlı Köyü'nde yer almaktadır. Yeşil ve mavinin iç içe geçtiği bu alanda temiz havanın eşlik ettiği güzel bir piknik yapabilirsiniz. Dere kenarına piknik örtüsü sererek bir yandan evde hazırladığınız lezzetleri tadabilir bir yandan da ördeklerin suyun üzerinde süzülüşünü izleyebilirsiniz.

Ballıkayalar tabiat parkı

Ballıkayalar tabiat parkı

Öte yandan macera severlerin uğrak noktalarından biri olan Ballıkayalar Tabiat Parkı, kaya tırmanışı yapmak isteyen kişiler tarafından büyük ilgi görüyor. 

 Ballıkayalar Tabiat Parkı piknik

Ballıkayalar Tabiat Parkı piknik

MEHMET AKİF ERSOY MESİRE YERİ

Sarıyer'de yer alan Mehmet Akif Mesire Yeri, hafta sonu piknik yapmak isteyenlerin tercih edebileceği güzel bir yerdir. İçerisinde yer alan etkinlik alanları ve çocuk oyun alanlarıyla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Bunun yanı sıra; fotoğrafçılık ve doğa temalı şenlikleri de bulunmaktadır. Doğa yürüyüşü sonrasında güzel bir piknikle gününüzü taçlandırabilirsiniz. 

Mehmet Akif Ersoy mesire yeri

Mehmet Akif Ersoy mesire yeri

GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 1 yıl önce

piknik nerde mi yapılır,mülteci grublarının olmadığı,eşinin,kızının gizlice fotağrafını çekmediği,gözünü dikip ailene bakmadığı her yerde yapılır.

Toplam 3 beğeni