Karan ne demek? Karan isminin anlamı nedir? Karan ismi Kuranda geçiyor mu?

Ünlü oyuncu Fahriye Evcen ve Burak Özçivit Nisan ayında dünyaya gelen oğullarına Karan ismini verdi. Sonrasında Karan ismi meşhur oldu. Peki Karan isminin anlamı ne? Karan ne demek? Karan ismi Kuran'da geçiyor mu? Bebeğine Karan ismini koyacaklar için tüm soruları yanıtlıyoruz.

Karan isminin anlamı ünlü oyuncu Fahriye Evcen ile Burak Özçivit'in bebeklerinin doğmasının ardından merak konusu oldu. Nisan ayına anne olan Fahriye Evcen, ilk bebeklerinin adı konusunda aylardır kararsızlık yaşıyorlardı. Uzun bir araştırmanın sonrasında bebeklerine Karan ismini verdiler. Çiftin bebeklerine koydukları Karan ismi son günlerde en çok arananlar listesinde dolaşıyor. Özellikle Karan isminin anlamı nedir, karan ne demek? Soruları şu an en sık aranılan erkek bebek isimlerinden biri oldu. 

Karan bebek

Karan bebek

PEKİ KARAN İSMİNİN TÜRKÇE KARŞILIĞI NEDİR?

  • Türk Dil Kurumu'nun  'Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü'nde 'Karan'ın anlamı "yapışkan ve kokulu yaprağı olan, bodur funda boyunda dikensiz bir bitki" anlamını taşıyor.
  • En çok İstanbul ilinde (111 kişide) , en az Amasya, Artvin, Bilecik, Bitlis, Bolu, Elazığ illerinde (1 kişide) olan Karan isminin aslında anlamı, dört farklı şekilde tanımlanmıştır. "Temiz, mashum, katkısız. Sözünün Eri; Yiğit. Kahraman, yürekli, karanlık." olarak da tanımlanabilir.
  • Ancak Karan ismi maalesef Kuran'da geçmiyor.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 9

Nilufer - iranli 3 yıl önce

Karan bir iranli isim ve shahnamede ferdosi de Kaveh nin oglu, yigit ve caliskan anlamindadir. Iran da Karen olarak teleffuz ediliyor. Karan aslan sanskirit kokenli farsca dan gelen bir isim.

Basitlik 2 yıl önce

Karen ile Karan aynı mı. İyice saçmaladınız. Basit bir Farsçılık sizinkisi.

Herkesin kendi dili 2 yıl önce

Karen ile Karan aynı mı. İyice saçmaladınız. Basit bir Farsçılık sizinkisi.

Iranli kiz 3 yıl önce

Karan bir iranli isim ve shahname ferdosi kitabinda geçmis...ama fahriye ve esi onu gizli sakliorlar...onu bir arastirinda görün...benim kendi oglumun isimi zaten.iranda karen telefuz edioruz...kahraman ve korkmaz demek....hiç hosuma gitmedi iranli isimin olduguna itiraf etmediler .biz çok izlemisiz turk filimlerini ve hiç karan isimi duymamisik....o bizim ülkenin isimi ....

Toplam 6 beğeni

Karam olsaydı bari 2 yıl önce

Hemen değiştirsinler bence, Farslar uğursuzluk kaynağı. Tarihte Farsça isim alan Türk hümümdarları hep başarısız oldular çünkü. Farslar hep fesat peşinde. isimleri uğursuzluk sembolu sanki. Benim eşimin adı da Farsa cahil büyükleri ne olduğunu bilmeden koymuşlar. Eski Aztek ismi koysalardı daha iyiydi çünkü onların kimseye zararları yok. Farslar çok bencil, kendini beğenmiş ve kalleş.

Toplam 0 Beğeni

amma komplekslisiniz 3 yıl önce

Okunuşu ya da yazılışı benziyor diye kökeni Farsçamı oldu. Hayatımda bu kadar saçma bir şey duymadım.

Toplam 2 Beğeni

Aass 3 yıl önce

Köken önemli oda türkçe

Toplam 3 Beğeni

Misafir 4 yıl önce

Kur'an rusçade Karan demekdir diye düşünüyorum

Toplam 2 beğeni

FIRTINA 61 4 yıl önce

Küçük, bodur, ot ismi yani!!!

Toplam 5 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun