Nare ne demek? Nare isminin anlamı nedir? Nare Kuran'da geçiyor mu?

Doğacak kız bebeğiniz için farklı bir isim arıyor ve daha önce çok bilinmeyen bir şeyler olsun istiyorsanız bu haber tam size göre. Star TV ekranlarında yeni başlayan Sefirin Kızı dizisindeki başrol oyuncusu Neslihan Atgül'ün rol ismi olan Nare yeni trend isimler arasına girdi. Peki Nare ne demek? Nare isminin anlamı nedir? Nare ismi Kuran'da geçir mu? İşte merak edenler için tüm bu soruların yanıtı:

Başrollerinde Neslihan Atagül ve Engin Akyürek'in yer aldığı Sefirin Kızı dizisi Pazartesi akşamları Star TV ekranlarında yayınlanıyor. Başladığı günden beri reyting rekorları kıran Sefirin Kızı dizisindeki Nare ismi trend aramalara girdi. Kız bebek sahibi olacakların merak ederek baktığı Nare ismini koymak istiyorsanız anlamını da mutlaka araştırmalısınız. Günümüz isimlerinden uzak olan Nare; Güç direnç, aynı zamanda çocukların bindiği dönme dolap anlamını taşıyor. 

Osmanlıca'da yazılışı "na're" olan bu ismin kökeni Farsçadan geliyor. 

KURAN'DA GEÇEN EN GÜZEL KIZ İSİMLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN...

TIKLA OKU: SANCAR NE DEMEK? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN...

PEKİ NARE İSMİ KUR'AN-I KERİM'DE GEÇİYOR MU?

Nare ismi Kuran’ı Kerim’de geçmemektedir. Nare isminin karakteristik özelliklerini öğrenmek için Nare isminin analizi yapacağız. Nare isminde yer alan her harf farklı bir karakteri temsil ediyor. Buna göre;

N: Sağduyulu
A: Atılgan-enerjik
R: Sert yapıya sahip
E: Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele eden

Sefir ne demek? Sefir kimlere denir? Sefir isminin anlamı nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Sefir ne demek? Sefir kimlere denir? Sefir isminin anlamı nedir?
Sağdıç ne demek? Sadıç kime denir? Görevleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Sağdıç ne demek? Sadıç kime denir? Görevleri nelerdir?
Sefirin Kızı'nın Melek'i Beren Gençalp kimdir? Beren Gençalp kaç yaşında?

İLİŞKİLİ HABER

Sefirin Kızı'nın Melek'i Beren Gençalp kimdir? Beren Gençalp kaç yaşında?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0