Mehdi ne demek? Mehdi isminin anlamı nedir? Mehdi Kuran'da geçiyor mu?

TV8 ekranlarında yeni başlayan Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde İbrahim Çelikkol'un canlandırdığı Mehdi yayınlandığı günlerde en çok konuşulan isimlerindendi. Hem farklı bir isim olması hem de canlandırdığı karakterle taktir toplayan Mehdi isminin anlamı da çok arananlar arasında yer alıyor. Peki mehdi ne demek? Mehdi'nin anlamı nedir? Gelin birlikte öğrenelim:

Kuranı kerim ve Hazreti Muhammed’in aktarmaları ile birlikte kıyamet gününe yakın ortaya çıkan bazı durumlar anlatılmıştır. Bu kıyamet alametlerinin birçoğunun ortaya çıkaracak belirgin bir hale gelmesi, hazreti mehdinin de geleceğine işaret olmuştur. Mehdi kıyamet gününe doğru ortaya çıkacak olan ve tüm iman eden bireyleri hidayete erdirecek kişi olarak kabul edilmektedir. 

Zeynep isminin anlamı nedir? Zeynep KuranİLİŞKİLİ HABERZeynep isminin anlamı nedir? Zeynep Kuran'da geçiyor mu? Zeynep ne demek?

mehdi

mehdi

MEHDİ'NİN ANLAMI NEDİR?

Mehdi kelimesinin sözlük anlamı; doğru yolda ve hidayette olan kişilere denir. Bir başka anlamıyla da sahip olduğu büyük vasfı ile başkalarının hidayete ve doğru yola girmesine vesile olan manasına gelmektedir.

Buse ne demek? Buse isminin anlamı nedir? Buse KuranİLİŞKİLİ HABERBuse ne demek? Buse isminin anlamı nedir? Buse Kuran'da geçiyor mu? İşte cevabı:

İslam dininde ise kavram olarak ise; ahir zamanda gelecek olan ve gelmesi Efendimizin hadislerinde müjdelenen mübarek ve salih bir kul anlamı taşıyor. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0