Eymen ne demek? Eymen isminin anlamı nedir? Eymen ismi Kuran'da geçer mi?

2023 yılında ülkemizde yaklaşık 1 milyon bebek dünyaya geldi. Alınan bilgilere göre bu doğan erkek bebeklere en çok Yusuf, Eymen, Mehmet, Mustafa ve Ahmet gibi isimler koyuldu. Bu isimler arasından Eymen listenin en başında yer alıyor. Doğacak bebeğinize Eymen ismini vermek istiyorsanız anlamını da mutlaka haberimizin detaylarından öğrenmelisiniz.

Yeni doğacak çocuklarına isim araştırması yapan ebeveynler Eymen isminin anlamı ve Kuran'da geçip geçmediğini merak ediyor. Erkek bebeklere isim bulmak kız bebeklerden daha zor oluyor. Hem günümüzde çok bilinmeyen hem de manası güzel bir isim bulmak için araştırmalar yapan anne babalar için Eymen ismi hakkında merak edilen soruları yanıtlıyoruz.

EYMEN İSMİNİN MANASI NEDİR?

Eymen ismi şansı ve talihi ifade etmektedir. Şansı bol olan, talihli kişi anlamında kullanılmaktadır. Arapça kökenli bir isimdir. Arap toplumunda eski yüzyıllardan bu yana erkek çocuklarına isim olarak verilmiştir. 

EYMEN İSMİ KUR'AN-I KERİM'DE GEÇİYOR MU?

Eymen İsmi Kur'an'da geçmektedir. Meryem suresinin 52. ayeti ve Taha Suresinin 82. ayetinde kullanılmaktadır. Ayrıca Kassas Suresinin 30. Ayetinde yer alır. Bu ayetlerde Allah tarafından korunan ve talih verilen kimseleri anlatırken Eymen sözcüğü geçmektedir.

EYMEN İSMİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER:

Ali:Yüce, ulu, yüksek

Efe: Ağabey, büyük kardeş.

Aras: Kalın Yün, At kılı anlamında

Yusuf: Hz. Ya’kub (a.s.)’un oğlu olan peygamber Hz. Yusuf

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 5

Âbdullah Eymen 2 ay önce

Güzel oyuncu

Kaan Eymen Kaya 2 yıl önce

Ben ismimin üzerine kurulu üyeleri ile ilgili bir gelişme var ama ben seni hiç bırakmayacağım merhaba için çok önemli olduğunu bilseydiniz

Toplam 1 beğeni

Seymen 2 yıl önce

Iyi

Toplam 1 beğeni

Sinan 3 yıl önce

Ayetlede eymen ismi geçmiyor

Toplam 3 beğeni

Mahmud 3 yıl önce

yazınız uydurma, Kuran Mealinde bahsi geçen kelimenin çevirisi bahsettiğiniz manada değil. ayrıca Taha 82 de de geçmiyor.

Toplam 11 beğeni