Gediz ne demek? Gediz isminin anlamı nedir? Gediz ismi Kuran'da geçiyor mu?

Son günlerde Sefirin Kızı dizisinden sonra Gediz ismi dillerden dile dolaşıyor. Dizide Uraz Kaygılaroğlu'nun canlandırdığı Gediz isminin hem anlamı hem de Kuran^'da geçiyor mu diye merak edenler için detaylı bir araştırma yaptık.

Anne ve baba adayları doğacak çocuklarına isim araştırması yaparken karşılaştıkları Gediz ismi adete 2020 yılına damgasını vurdu. Farklı ve değişik olmasıyla herkesin anlamını merak ettiği Gediz isminin manası, "su birikintisi, gölcük'tür. Erkek bebeklere verilen Gediz ismi, 3 farklı anlama gelmektedir. Bunlardan ikincisi "içinde su birikmiş çukur'dur" diğeri ise "Ege bölgesinde bir akarsu." manasına gelmektedir. Aynı zamanda Kütahya iline bağlı ilçelerden biri olan Gediz, ülkemizde sadece 191 kişide bulunmaktadır. İstanbul’da kaç tane Gediz isminden var? diye merak ediyorsanız 50 tanedir. 

NARE İSMİNİN ANLAMI NEDİR? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN...

GEDİZ İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Kökeni Türkçe olan Gediz ismi, Kur'an-ı Kerim'de geçmiyor fakat Gediz isminin Kur'an-ı Kerim'de geçmemesi bu ismi bebeğinize koyamayacağınız anlamına gelmiyor. 5 harften oluşan Gediz isminin okunuşu kolaydır. 

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…”

GEDİZ İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER:

Ediz:Değerli yüksek
Geder: Duvara

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0