Frambuazlı cheesecake tarifi

Sizde en ez dışarıdaki kadar lezzetli cheesecakeler yapmak ister misiniz? İşte sizlere ev yapımı pratik ve lezzetli cheesecake tarifi...

Hafif ve farklı tadıyla son yılların en sevilen lezzetlerinden olan cheesecakeyi evinizde denemek isterseniz bu tarif tam size göre...

Malzemeler:

400 gr labne peyniri
1 paket krema
1,5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
3 yumurta 
1 paket vanilya

Alt taban için;

2 paket burçak bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık

Üzerinin sosu için;

250 g arzu edilen bir meyve Frambuaz, Vişne veya Çilek
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir)
1 su bardağı su
1 paket vanilya

Tarifi:

Alt tabanı için, bisküvileri ve fındığı rondoda un gibi yapana kadar çekin. Bu karışımın içine tereyağı koyarak karıştırın. Bu işlemin ardından kelepçeli kalıba dökün ve dinlemesi için dolaba koyun.  

Sosu için;

Frambuaza şekeri ve suyu ilave edip dolapta bir saat bekletin. Bir saatin sonunda ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip içine ilave edin. Tamemen kaynadıktan sonra ocaktan alın ve vanilyasını ilave edin. Kabuk tutmaması için soğuyana kadar ara ara karıştırın.

Labne peyniri ve kremayı birlikte çırpın ve şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.  Yumurtaları da tek tek ilave edin mikseri en düşük hızında yaklaşık 5 dakika çırpın. En son unu ve vanilyasını ilave edip bir süre daha karıştırıp dolaptaki harcı çıkarıp üzerine dökün. 

Daha önceden ısıtılmış olan fırında ilk 200 derecede 10 dakika daha sonra yaklaşık 50 dakika 180 derecede pişirin. Kalıbınızı sallayın. Böylelikle içinin pişip pişmediğini de anlarsınız. Daha sonra fırını kapatın ve kendi sıcaklığında bekletin. 

Ilındıktan sonra fırından çıkarıp 1 saat kadar soğuduktan sonra hazırladığımız sosu üzerine döküp dolapta 1 gece dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Not: Kekinizi fırına koyduğunuzda büyükçe bir cam kabı su ile doldurup kekin altına koyun. Böylelikle kekin çatlamasını engelleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 4

Buket 3 yıl önce

Çayladı maalesef bütün yazdıklarınızı uygulamama rağmen.. keşke yorumları okuyup tarifi uygulamasaydım!

Toplam 1 beğeni

Tuğçe 3 yıl önce

Benim de her adımı bekleyerek yapmama rağmen kekim ortadan genişçe çatladı.Fırını kapattıktan sonra kapağını açmadan daha uzun süre mi beklemek gerekiyor

ebrar 3 yıl önce

fırının en altına küçük bir kapta su koyarsanız çatlamazz

Meral 4 yıl önce

Kekim çatladi acaba bir seyleri yazmamis olabilir misiniz?