Portakallı çikolatalı turta tarifi

Yapımı biraz uğraştırsa da denemeye değer bir lezzet...

Hamuru için Malzemeler:
200 gr. tereyağı
100 gr. pudra şekeri
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı krema
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
210 gr. un
25 gr. kakao
 
Arası için Malzemeler
2 su bardağı bitter çikolata
½ su bardağı krema
 
Portakal Marmeladı için Malzemeler
3 adet portakal
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
 
Üzeri için
File Badem

Yapılışı:

Bir mikserde tereyağı ve şekeri koyup çırpalım, şeker erimeye başladığında yumurta sarılarını, kremayı, tuzu ve vanilya özünü ilave edelim. 2 dk karıştırdıktan sonra un ve kakaoyu eleyelim ve karışımın içerisine ekleyip karıştıralım. Hamuru mikserden alıp streç film ile kaplayıp buzdolabında 3 saat kadar bekletelim.

Bir küçük sos tencerenin içerisine portakalların kabuklarının zestini çıkartalım sonra da portakalları soyup iç kısımlarının segmentini çıkartalım, elinizde kalan portakal posasını elinizle sıkıp suyunu ekleyelim. Üzerine şekeri ekleyip ve bir miktar kaynatalım. Yarım su bardağı suda nişastayı çözdürüp portakalın üzerine ilave edip ve kıvam alana kadar karıştırarak kaynatalım. Hafif koyulaştığında ateşten alıp soğumaya bırakalım.

Dolapta bekleyen hamurumuzu 1 cm kalınlığında açıp ve içi çukur olan tart kalıbına yerleştirelim. Hamurun üzerine çatal ile delikler açıp, üzerine yağlı kâğıt kapatalım. Nohut gibi bir bakliyat ile ağırlık koyup, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim.

Daha sonra fırından çıkartıp üzerinden yağlı kâğıdı ve bakliyatları alıp tekrar 15 dakika kadar daha fırınlayalım. Pişen tart tabanını fırından alıp soğumaya bırakalım. İki su bardağı çikolatayı benmari usulü eritip, karıştıralım. Kremayı ekleyerek karıştırmaya devam edelim. 

Tart kabı soğuyunca ters çevirerek servis tabağına alıp içerisine arası için hazırladığımız çikolata sosunu sürelim, daha sonra onun da üzerine soğuttuğumuz portakal marmeladını ilave edelim ve file badem ile süsleyip servis edelim.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 1

ceren 7 yıl önce

üst görünüşü pek iç açıcı görünmüyor