5 dakikada margarinsiz kurabiye tarifi! Margarin kullanmadan yapılan kurabiye

Misafirlerinize 5 dakikada ve üstelik zararlı olan margarini kullanmadan lezzetli bir kurabiye hazırlamak ister misiniz? Hem çok lezzetli hem de yapımı pratik olan margarinsiz kurabiye damaklarda dağıldığı için iz bırakıyor. Peki margarinsiz 5 dakikada kurabiye nasıl yapılır?

Ev yapımı kurabiyelerin tadı her zaman başkadır. Sizde evde pratik bir şekilde sağlıklı kurabiyeler hazırlamak istiyorsanız mutlaka tarifin içerisinde şeker ve margarini çıkarmalısınız. Margarin kalbe giden damarların tıkanmasına neden olarak, kalp krizi olasılığını artırıyor. Uzmanlar ana yemeklerde bile margarin kullanılmamasını tavsiye ediyor. Bu günkü tarifimizde de margarin yok. Ancak tadından asla ödün vermeyen bir kurabiye tarifini sizlerde kolayca hazırlayabilirsiniz. Aniden çalan kapınız sonrasında çay demlenirken pişen muhteşem kurabiyemizin tarifi haberimizin detaylarında ulaşabilirsiniz.

İçi dolu en kolay atom kurabiye nasıl yapılır? Atom kurabiyenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERİçi dolu en kolay atom kurabiye nasıl yapılır? Atom kurabiyenin püf noktaları

MARGARİNSİZ 5 DAKİKADA KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı vanilya tozu

En basit ve yapılışı kolay ev yapımı tuzlu kurabiye tarifleriİLİŞKİLİ HABEREn basit ve yapılışı kolay ev yapımı tuzlu kurabiye tarifleri

YAPILIŞI

Un hariç kalan malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce yoğurun. Arından unu eleyerek karışımın içerisine ekleyin ve homojen kıvama gelene kadar yoğurun.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine istediğiniz şekli verdiğinizde çatalla üzerini şekillendirerek, 180 derecede üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Pişen kurabiyelere pudra şekeri de serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Eva 4 yıl önce

4 bardak una 4 yemek kaşığı pudra şekeri az değil mi? Fotoğrafta da fındıklı kurabiye resmi var!

ece 5 yıl önce

4 bardak un koymayın arkadaslar ya çok unlu oldu sibşrlendim

Toplam 8 beğeni