Dünyaca ünlü şef Gordon Ramsay’den mutfak sırları

Dünyaca ünlü restoranların en ünlü şeflerinden biri olan Gordon Ramsay, kadınların mutfakta işlerini kolaylaştıracak önerilerde bulundu. İşte dünyaca ünlü şef Gordon Ramsay’den mutfak sırları...

Lezzetli yemekleri ve yemekler hakkında verdiği birbirinden ilginç püf noktalar ile hafızalara kazınan dünyaca ünlü şef  Gordon Ramsay, katıldığı bir televizyon programında mutfakta hayatımızı kolaylaştıracak ipuçları verdi.

İşte  Gordon Ramsay’den mutfak sırları...

- Dünyaca ünlü şefe göre; nane ve fesleğen gibi otların yemeğe lezzeti geçmesi için "hırpalamadan kıymak" gerekiyor. Bunun için yapacağınız ilk iş, yumuşak yaprakları üst üste koyup küçük bir rulo haline getirerek ince şeritler halinde kesmek. Böylece hem kesme tahtanıza yapışmazlar hem de yemekleriniz mis gibi kokabilir.

- Maydonozları tek tek ayırarak zaman kaybetmek yerine, ot demetini sapından sıkıca kavrayıp keskin bir bıçakla kökten uca doğru yaprakları "tıraş etmeniz" yeterli.

Yeni aldığınız tam olgunlaşmamız muzu lezzetli hale getirmek için karanlık bir yerde kısa süre kese kağıdının içerisinde bekletmeniz yeterli. 

- Acı biber doğradıktan sonra tahtadaki ve elinizdeki acı biber tadını gidermek için taze limonu sıkabilirsiniz.

- Kiviyi ve avokadoyu yemek için kabuğunu soymak yerine ortadan ikiye keserek kaşıkla içerisini çıkararak tüketebilirsiniz.

- Ananasın kabuğu kalın olduğundan, olgunlaştığını anlamak bir hayli zor oluyor. Bu yüzden ananasın yapraklarından en ortadakini hafifçe çekin. Eğer kolayca koparabiliyorsanız ananasınız olgun demektir.

- Avokadonun, elmanın veya patatesin yarısını yedikten sonra bir kısmını saklamak istiyorsanız limonlu suda bekletebilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0