Muhallebi nasıl yapılır? En kolay muhallebi tarifi

Tatlılara, pastalara ya da sade yemeye uygun olan muhallebi tarifi en çok aratılan lezzetler arasında yer alıyor. Dokusu ve damakta bıraktığı hisle tatlı krizlerini bastırıyor. Üstelik yapımıyla da kolay olan muhallebi, porsiyonun çok çıkmasıyla da tercih ediliyor. İşte en kolay muhallebi tarifi

Sütlü tatlıların arasında en temel ve en kolay olan muhallebi, özellikle tek başına tüketildiğinde muhteşem oluyor. Geçmiş yılların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan muhallebi birçok tatlı ve pastaların da içerisine ekleniyor. Özellikle pasta kremasından önce kullanılan muhallebiyi isteğe göre farklı aromalarda da yapabilirsiniz. Koyu krema pişirilmiş bir süt veya krema ve yumurta sarısı karışımıyla elde edilen muhallebiyi kısa sürede pişirebilirsiniz. Hafif ve pratik tatlı arayanların 10 dakika içerisinde hazırlayabileceği muhallebinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. 

En kolay pirinç unlu muhallebi nasıl yapılır? Enfes pirinç unlu muhallebi tatlısıİLİŞKİLİ HABEREn kolay pirinç unlu muhallebi nasıl yapılır? Enfes pirinç unlu muhallebi tatlısı

TAM KIVAMINDA MUHALLEBİ TARİFİ:

MALZEMELER

5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tereyağı

Servis için;

Muz
Toz antep fıstığı

muhallebi tarifi

muhallebi tarifi

YAPILIŞI

Soğuk sütü tencerenin içerisine alın.

Daha sonra unu içerisine ilave edin.

Güzelce karıştırdıktan sonra buğday nişastası ve toz şekeri ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın.

Daha sonra ocağın altını kapatın ve tereyağıyla vanilyayı ekleyin.

Güzelce karıştırdıktan sonra kaselere dökün soğuduktan sonra muz ve antep fıstığını üzerine koyduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 6

Fatma 2 yıl önce

Çok güzel teşekkürler

Meryem peri 2 yıl önce

Çok iyi ya tatlı krizine sonnn.#!!

Aslı 2 yıl önce

Çok güzel

Şevval 3 yıl önce

Müthiş

Toplam 1 beğeni

canan 3 yıl önce

cok guzel

Toplam 5 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun