Anne usulü köfte nasıl yapılır? En kolay anne köftesi tarifi

Çocukların en sevdiği ve sağlıklı ev yapımı köfte tarifinin bu kadar lezzetli olmasının sebebi annelerin elinden geçmiş olması olabilir mi? İşte sizlere anne eli değişmiş gibi hissettirecek lezzetli anne köftesi tarifi...

Köfte, Türk mutfağında her şeye yakışan hem sulu yemek hem de sade bir şekilde servis edebileceğiniz kıyma ve baharatlardan yapılan bir yemektir. Dilerseniz ekmek arası dilerseniz de salçalı sosla pişirilebilen köfteler sofralara çok yakışıyor. Annelerin artan veya bayatlayan malzemeleri değerlendirmek için yaptığı enfes tarifler arasında anne köftesi de yer alıyor. Eğer köfte harcınızda ekmek içi kullanacaksanız, ekmek bayat olmalı ve kabuğunu kullanmamalısınız. Sarımsak da köftenize ayrı lezzet katacaktır. Köftenizi yoğurduktan sonra bir süre dinlendirin ve öyle kızartın. Dilerseniz yanında patates, domates ve biber de kızartabilirsiniz. Lezzetinden damaklarda iz bırakan ve özellikle küçük çocukların yanında pilav veya patatesle severek yedikleri anne köftesi tarifi sizler için araştırdık.

Fırında enfes köfte patates nasıl yapılır? Sulu fırında köfte patates yemeği tarifiİLİŞKİLİ HABERFırında enfes köfte patates nasıl yapılır? Sulu fırında köfte patates yemeği tarifi

  • Kullanacağınız kıymayı seçerken orta yağlı olmasına ve kurumamasına dikkat edin. Ayrıca iki kez çektirerek daha kıvamlı olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Köftenin daha lezzetli olması için harcın içerisine bir miktar bayat ekmek içi veya galeta unu ekleyebilirsiniz.
  • Yumurta ve soğanı karışımın içine eklemeden önce, rendelediğiniz soğanın suyunu harca katarak yoğun bir tat elde edebilirsiniz.
  • Yoğurma işlemini bir aparatla yapmak yerine elinizle yapın. Böylece malzemelerin iyice karışmasını sağlayabilir ve kıvamı tutturabilirsiniz.
  • Pişirme işlemi esnasında kullanacağınız tavaya az miktarda yağ koyun. Fazla yağda pişirilen köfteler kurumaya başlayacaktır.

Lezzetli pideli köfte nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERLezzetli pideli köfte nasıl yapılır?

ANNE KÖFTESİ TARİFİ:

MALZEMELER

600 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karışık köfte baharatı
2 dilim bayat ekmeğin içi
1 adet orta boy soğan
1/4 demet maydanoz

YAPILIŞI

Soğan ve sarımsağı rendenin ince tarafından güzelce geçirin.

Daha sonra maydanozun yapraklarını ince ince doğrayın. Ardından bayat ekmekleri sütle ıslatıp güzelce sıkın.

Hazırladığınız tüm malzemeleri geniş bir kabın içerisine alarak hızlıca yoğurun.

15 dakika kadar yoğurduktan sonra üzerine streç film kaplayarak 30 dakika buzdolabının içerisinde bekletin.

Hazır hale gelen köfteleri ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar oluşturarak, ayçicek yağında ters düz yaparak pişirin.

Yanında baharatlı patatesler servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0