Evde irmik köftesi nasıl yapılır?

Farklı köfte tariflerini denemeyi sevenler için tereyağı ve irmiğin buluştuğu enfes irmik köftesi tarifini araştırdık. İşte içli köfteyi aratmayan irmik köftesi tarifi...

İçli köftenin zahmetli olduğu tüm kadınlar tarafından bilinir. Ancak sizler için içli köftenin lezzetini aratmayacak pratik bir köfte tarifimiz var. İşte nefes irmik köftesi tarifi...

MALZEMELER

500 gram irmik
125 gram eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su

İçi için;

250 gram kıyma
3 soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde tereyağı,irmik tuz ve suyu karıştırarak güzelce yoğurun. Üzerini bir bezle örterek yaklaşık 10 dakika dinlendirin.

Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayabilirsiniz.

Tavaya küp küp doğranmış soğanları alın ve sıvı yağ ile güzelce kavurun. Ardından içerisine kıymayı ilave edin.Sırasıyla karabiber, yenibahar, kırmızı pulbiber ve kuşüzümünü ilave ederek iyice kavurun. 

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzun içerisinde açın.

İçerisine kıymalı harçtan ekleyip kapatın. Tüm hamur için aynı işlemi yaptıktan sonra kızgın yağ içerisinde güzelce kızartın.

Üzerine salçalı sos ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Göçmen böreği Dızmana nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Göçmen böreği Dızmana nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0