Bayatlamayan cevizli kurabiye nasıl yapılır? Tam ölçülü cevizli kurabiye tarifi

Mutfağının en güzel köşesinde duran kavanozun içerisinde uzun süre bayatlamayan üstelik tadı damaklarda kalacak cevizli bir kurabiye hazırlamak ister misiniz? Misafirlerinize yapmak için cevizli kurabiye tarifi arıyor yada cevizli kurabiye nasıl yapılır merak ediyorsanız "cevizli kurabiye tarifi, cevizli kurabiye nasıl yapılır" detaylar haberimizde. İşte bayatlamayan cevizli kurabiye tarifi...

Kurabiye, tipik olarak küçük, yassı ve tatlı olan pişmiş veya pişmiş bir besindir. Genellikle un, şeker, yumurta ve bir çeşit sıvı yağ, katı yağ veya tereyağı içerir. Kuru üzüm, yulaf, çikolata parçaları, fındık vb. gibi diğer bileşenleri içerebilir. Lezzetli kurabiye tariflerine bir yenisini daha eklemek isteyenler için muhteşem bir önerimiz var. Ağızda dağılan tadı ve pratik yapımı ile dillere destan olacak bayatlamayan cevizli kurabiyenin tarifini sizler için araştırdık.

Tam kıvamında tarçınlı lokmacık kurabiye nasıl yapılır? Kıyır kıyır tarçınlı lokmacık kurabiyeİLİŞKİLİ HABERTam kıvamında tarçınlı lokmacık kurabiye nasıl yapılır? Kıyır kıyır tarçınlı lokmacık kurabiye

CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
3/4 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

1 adet yumurta akı
1 su bardağı ceviz içi

Evde cezerye nasıl yapılır? Havuçlu cezerye tarifi! Cezerye nasıl tüketilir?İLİŞKİLİ HABEREvde cezerye nasıl yapılır? Havuçlu cezerye tarifi! Cezerye nasıl tüketilir?

YAPILIŞI

Zeytinyağını derin bir kabın içerisine alın ve pudra şekeriyle krema haline gelene kadar karıştırın.

Daha sonra üzerine kabartma tozu, unu ve tarçını eleyerek karıştırmaya devam edin.

Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp üzerine yarım ceviz içi ile süsledikten sonra yağlı fırın tepsisine dizin.

Ardından 170 derece fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Nil 4 yıl önce

Tadı çok kötü oldu yenilecek gibi değil