Leziz babaanne çorbası tarifi

Etli erişte mercimek karışımı ile geleneksel babaanne çorbası tadındaki bu çorba tarifini gastronomi uzmanlarının tavsiyesi üzerine sizlerle paylaşıyoruz.

Kış ayına girerken hasta olmamak için vücut direnci karşı koruyan bol vitaminli çorbalar tüketmek gerekir. "Yasemin.com" olarak babaanne çorbasını sizlerin sofralarına servis ediyoruz.

Babaanne çorbası tarifi...

MALZEMELER

1 su bardağı mercimek
Yarım su bardağı erişte
Küçük baş soğan 
Zeytinyağı
Tuz (istediğiniz miktar)
Bir tutam karabiber
kıyma ( köfte yapmak için)

YAPILIŞI

Bir tencereye göz kararı zeytinyağını dökünüz. Sonra soğanları ufak dilimlerle doğrayıp pembeleşinceye kadar yağda çeviriniz. Daha sonra 1 su bardağı mercimeği tencereye boşaltınız. Üzerini örtecek kadar su ilave ediniz. Ve arada karışmak koşulu ile kapağını kapatıp kaynamasını bekleyiniz. Kaynadıktan sonra erişteleri ilave ediniz. (İsteğe göre biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz) Tencerenin kapağını kapatıp eriştenin de yumuşamasını bekleyiniz. Erişte ve mercimek beklenen kıvamı aldığında tamamen pişmeye yakın hazırladığınız köfteleri küçük parçacık halinde yuvarlayarak atınız. ( Dilediğiniz sayıda köfte tanesi atabilirsiniz) Köfteler pişme kıvamına geldiğinde ateşin altını kapatınız ve servise hazır hale getiriniz.
 

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0