Gülbeşeker kurabiyesi nasıl yapılır? Gülbeşeker kurabiyesi püf noktaları

Özel misafirlerinize özenle hazırlanmış aynı zamanda birinden lezzetli hem de sunumu şık bir şeyler hazırlamak istiyorsanız gülbeşeker kurabiyesini yapabilirsiniz. Üstelik pratik yapımı sayesinde çok fazla vaktinizi almayacak. İşte gülbeşeker kurabiyesinin tarifi...

Tatlı sevenler için birbirinden farklı ve lezzetli tarifleri sunmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız bu tarifte Çalıkuşu dizisi ile ünlenen gülbeşeker kurabiyesi. Bir döneme damgasını vuran Kanal D ekranlarında yayınlanan Çalıkuşu dizisinin başrolünde yer alan Fahriye Evcen yani Feride'nin en sevdiği yiyeceklerden biri olan "gülbeşeker kurabiyesi" herkesin merak ettiği tariflerden biri oldu. Dizide ismi geçtikçe herkesin Google arama motoruna yazdığı gülbeşeker kurabiyesinin tarifini bulduk. Üzeri çikolata sosu ile kaplanan içi ise yumuşacık ağızda dağılan kurabiyesiyle adeta kendine hayran bırakan gülbeşekeri evde hazırlamak istiyorsanız mutlaka yazımıza göz atmalısınız.

GÜLBEŞEKER KURABİYESİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 paket margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı un
4 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. 

Piştikten sonra üzerini çikolata sosu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0