Yumuşacık pandispanya keki nasıl yapılır?

Uzman mutfak şeflerinin özellikle pasta yaparken kullandıkları pandispanya keki nasıl yapılır tüm ayrıntılarıyla beraber araştırdık. Püf noktalarından ayrıntılarına kadar bulabileceğiniz pandispanya kekinin tarifi için haberimizin detaylarına göz atabilirsiniz. Özellikle sevdiklerinize pasta yapmak istediğinizde mutlaka denemeniz gereken pandispanya kekinin muhteşem tarifi bugünkü yazımızda.

Pandispanya yani pasta keki, pastanın en temel malzemeleri arasında yer alır. Bütün pastaların katmanlarını oluşturan pandispanyanın yüzeyi pürüzsüz ve yumuşak olan bu keki yapmak biraz marifet ister. Pandispanya un, yumurta ve şekerle yapılan, yumuşak, tatlımsı bir kek ismidir. Normal keklerden farkı daha yumuşak bir yapıda olmasıdır. Püf noktalarına ve ayrıntılara dikkat ederek yapıldığında muhteşem bir lezzete dönüşecek olan pandispanya keki ile evde profesyonel bir şekilde pastalar, tatlılar yapabilir. Tüm ayrıntılarıyla pandispanya kekinin yapımı haberimizin detaylarında...

En kolay rulo pasta nasıl yapılır? Pastane usulü muzlu rulo pasta tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay rulo pasta nasıl yapılır? Pastane usulü muzlu rulo pasta tarifi

PANDİSPANYA İLE KEK ARASINDAKİ FARKLAR NELER?

  • Pandispanya temelinde bir kek çeşididir. Hatta kek ile pandispanyanın temel malzemeleri de aynıdır. İki pasta arasındaki en temel fark yapılarıdır. Pandispanya daha çok süngere benzeyen yapısıyla dikkat çeker.
  • Pandispanyanın içindeki hava boşlukları sayesinde oldukça hafif ve yumuşak bir lezzet elde edilir.
  • Klasik kek tarifleri ise daha sıkı ve sert yapıdadır. Pandispanyalar yaş pasta yapımında kullanılır ve çoğu zaman ek bir krema ya da meyve ile servis edilir.
  • Kek ise hazırlık sürecinde aroma ya da ek malzemeler ile lezzetlendirilir ve çoğu zaman herhangi bir ekleme yapılmadan servis edilebilir.

En kolay cheesecake nasıl yapılır? Tam ölçülü ve çatlamayan cheesecake tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay cheesecake nasıl yapılır? Tam ölçülü ve çatlamayan cheesecake tarifi

pandispanya keki tarifi

pandispanya keki tarifi

PANDİSPANYA KEKİ TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
 Yarım çay bardağı kadar ılık su
Çeyrek limonun suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2 su bardağı un
Limon kabuğu rendesi
1 fiski tuz

pandispanya keki nasıl yapılır

pandispanya keki nasıl yapılır

En kolay San Sebastian cheesecake nasıl yapılır? San Sebastian cheesecake püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay San Sebastian cheesecake nasıl yapılır? San Sebastian cheesecake püf noktaları

YAPILIŞI

Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırın. Yumurtanın sarı kısımlarını toz şekerle beraber köpürene kadar hızlıca karıştırın.

Daha sonra içerisine çeyrek limon suyu, kabartma tozu, unu ve vanilyayı ilave ederek tahta kaşık yardımıyla sönmeden yavaş yavaş karıştırın.

En kolay piramit pasta nasıl yapılır? Evde muzlu piramit pasta yapımıİLİŞKİLİ HABEREn kolay piramit pasta nasıl yapılır? Evde muzlu piramit pasta yapımı

Ayırdığınız yumurta beyazlarını tuz ile beyaz köpük olana kadar yüksek devirde çırpın.

Köpük köpük olan beyaz karışımı da diğer kabın içerisine ekledikten sonra kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp altı tabanına ve kenarına fırın kağıdı yerleştirdiğiniz 22 cm kelepçeli kek kalıbına dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirdikten sonra fırının bir köşesine su dolu bir kase koyun bu işlem kekin daha yumuşak ve daha güzel gelmesini sağlar.

Üzeri iyice kızardıktan fırından alabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 18

Nur 2 yıl önce

Yorumda yazanlar gibi un ekledim ancak aşırı çiğ kaldı. Ortası pişmek bilmedi diger taraflar yandı

deniz 2 yıl önce

guzel tarif denedim cok guzel oldu tesekkurler

esra 3 yıl önce

tarifte yazan ılık su nerde kullanılıyor tam olarak?

Toplam 1 beğeni

HANİFE 3 yıl önce

şeker ve ılık suyu şeker eriyene kadar krıştırma sırasında kulanılıyor

Toplam 0 Beğeni

Nergis 3 yıl önce

Un bir su bardagi + bir yemek kaşiği iyi oluyor

Toplam 2 beğeni

Gülcan 3 yıl önce

Ben yaptım çok güzel oldu. Siz becerememişsiniz.

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun