Kaytaz böreği nedir ve nasıl yapılır? Antakya böreği yapımı

Görüntüsü fındık lahmacunu andıran, tadı ve kokusuyla adeta kendine hayran bırakan Kaytaz böreği, Antakya'nın en sevilen tarifleri arasında yer alıyor. Peki Kaytaz böreği nasıl yapılır? Kaytaz böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır. İşte Kaytaz böreği tarifi:

Hatay mutfağının vazgeçilmez tarifleri arasında olan kaytaz böreği tam da fındık lahmacuna rakip olacak türden. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz Kaytaz böreği, Hatay'da çok yaygın olarak yapılan ve çok lezzetli bir börektir. Lezzetli kıymalı harcı, yumuşacık hamuru ve mis gibi kokusuyla acıktıran bu börek, öğle, akşam yemeklerinde veya çay saatinde ikram edilebilen, yöresel bir lezzet. Siz de kaytaz böreğini pratik bir şekilde hazırlamak istiyorsanız haberimizin detaylarına göz atabilirsiniz.

Arzu ederseniz bu şekil yerine hamuru aynı şekilde yağlanmış zeminde pasta tabağı boyutunda açtıktan sonra önce sağından sonra solundan katlayarak en son bir kare gibi yaparak da şekillendirebilirsiniz. Önemli olan hamuru yağ ile önce inceltip sonra yeniden toplamak.

Sarıyer böreği nedir ve nasıl yapılır? Baklavalık yufkadan Sarıyer böreği tarifiİLİŞKİLİ HABERSarıyer böreği nedir ve nasıl yapılır? Baklavalık yufkadan Sarıyer böreği tarifi

En kolay kol böreği nasıl yapılır? Tam kıvamında kıyır kıyır kol böreği tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay kol böreği nasıl yapılır? Tam kıvamında kıyır kıyır kol böreği tarifi

KAYTAZ BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

10 gram kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

1 adet soğan
200 gram orta yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Maydanoz

Hamurların üzerini yağlamak için;

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kaytaz böreği görünümü

Kaytaz böreği görünümü

En kolay yoğurtlu börek nasıl yapılır? Yoğurtlu börek püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay yoğurtlu börek nasıl yapılır? Yoğurtlu börek püf noktaları

YAPILIŞI

Mayayı ılık süt ve şekerle çözdükten sonra yavaş yavaş hamur malzemelerini ekleyerek güzelce yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Bu sırada iç malzemeyi hazırlayabilirsiniz.

Soğanları rendeleyin. Kıyma, domates, maydanoz ve biber salçası, tuz, pul biber, kimyon ve karabiberi iyice karıştın. 

Hazır hale gelen hamuru 15 eşit parçaya bölerek yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini sıvı yağ ile yağlayıp, bohça şeklini vererek kare şekline yakın bir hamur elde edin.

Üzerine iç harcı bolca koyduktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Hamurların mayalanması için 1 saat bekletin ve önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

hatay lı 4 yıl önce

dün akşam yemeğinde vardı mercimek çorbası yada ayran ile harika gidiyor elhamdülillah