En kolay piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı yemeği tarifi

Özel misafirlerinize ya da ailecek kalabalık lezzetli bir akşam yemeği için Piliç Topkapı yemeği tam size göre olabilir. Tavuk ile buluşan lezzetli pilav eşliğinde sofralara getirebileceğiniz piliç topkapı tarifi sandığınız kadar yapımı zor değil. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz piliç topkapı tarifi:

Şık sunumu ve lezzetiyle yedikçe yemek isteyeceğiniz aynı zaman da çok beğeneceğiniz piliç topkapı yemeği sizi geçmişe götürecek. Enfes piliç topkapı Afyon yöresine ait olduğu biliniyor. Kısaca iç pilavla doldurulmuş piliç sarma olarak tarif edebileceğimiz piliç Topkapı sunumuyla, görüntüsüyle herkesin mutlaka denemesi gereken lezzetlerden. Geleneksel tavuk yemeklerimiz arasında en mükemmellerinden biri olan piliç topkapı, tek başına bir öğün olarak da yenilebiliyor. Tam kıvamında yapıldığında damaklarda iz bırakan piliç topkapı tarifini bugün sizlerle paylaşıyoruz. 

PİLİÇ TOPKAPI TARİFİ:

MALZEMELER

6 adet derili kemiksiz tavuk budu
1 çay çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı karabiber
Tuz

Pilav için;

1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba ince kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
Yenibahar, nane ve karabiber
Tuz

Piliç topkapı tarifi

Piliç topkapı tarifi

YAPILIŞI

Pirinci ılık suyun içerisinde yarım saat kadar bekletin. Daha sonra yıkayıp süzün.

Geniş bir tencerenin içerisinde zeytinyağıyla fıstıkların rengi dönene kadar kavurun. Soğanları da kavurduktan sonra pirinci ilave edin. 10 dakika kavurduktan sonra kuş üzümü, yenibahar, nane ve karabiber ilave edip tuzunu ayarlayın. 

Pirinçlerin pişmesi için bir buçuk bardak suyu ekleyerek  orta ateşte pişirin.

Ayrı bir yerde 1 adet açılmış tavuk budunu derisi dışarıda kalıcak şekilde bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına pilav koyup, kenarda kalan tavuk parçalarını ortada birleştirin. 

Tavuğu ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin. Kalan tavuk butlarını da aynı şekilde hazırlayın. Domates salçasını suda açıp üzerine zeytinyağı ile sıvı yağı ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip, sosu tavuğun üzerine gezdirin.

200 derecede kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0