Enfes Mevlana böreği nasıl yapılır?

Akşamları çay saatlerinde severek yiyebileceğiniz lezzetli ve pratik bir börek tarifi arıyorsanız Konya'nın meşhur lezzetleri arasında yer alan Mevlana böreğini hazırlayabilirsiniz. Sırf tadı ve kokusu için kilometrelerce gidebileceğiniz Mevlana böreği Konya'nın geçim kaynağı haline geldi. Peki bu kadar övülen Mevlana böreği nasıl yapılır? Tarifi haberimizin detaylarında...

Konya mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan mevlana böreği, 1970 yılına kadar bu böreğe “karışık” böreği olarak bilinirdi. Konya'nın merkezinde adım başı kokusu ve satış yerleriyle karşılaşabileceğiniz Mevlana böreği tam da doyumluk. Evinizde pratik bir yöntemle yapabileceğiniz Mevlana böreğinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. 

MEVLANA BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER 

4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1/4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı sirke

Aralarına sürmek için;

Eritilmiş tereyağı

İç harcı için;

2 su bardağı lor peyniri
yarım demet maydanoz
yarım demet taze soğan

Üzeri için;

yumurta sarısı

Mevlana böreği tarifi

Mevlana böreği tarifi

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini derin bir kabın içine alarak 15 dakika yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru 15 bezeye bölün. 

Hamurları 2 saat dinlendirin. Bezelerin her birini tabak büyüklüğünde hafif unlanmış tezgahta açın.

Üzerlerine fırça ile tereyağı sürün, diğer bezeleri de açarak aynı işlemi uygulayın. Tüm bezeler bittikten sonra üst üste konulan hamuru merdane yardımı ile açın. Açılan hamuru eşit şekilde kareler halinde kesin. 

Bu sırada harç malzemelerini karıştırın. Oluşturduğunuz harcı kare şeklinde kestiğiniz hamurların içine koyarak üçgen şeklinde kapatın. Her birinin üzerine yumurta sürerek 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Üstleri kızarana kadar pişirin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0