Lokanta usulü terbiyeli yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

Hem doyurucu hem de lezzetli bir çorba tarifi arıyorsanız vitamini adeta kırmızı etle eş değer olan yeşil mercimekle muhteşem bir çorba yapabilirsiniz. İçerisinde ekleyeceğiniz erişte ve nefis terbiyeyle damaklarda iz bırakacak yeşil mercimek çorbasının tarifi haberimizin detaylarında...

Mercimek, düşük yağ oranı ve yüksek derecede protein kaynağı harika bir besin. Bol miktarda a ve b vitamini ve magnezyum içeriyor. Özellikle diyet yapanlara ve şeker hastalarına çok iyi geliyor. Uzun süre tok tutması da cabası. Faydalarını daha saymakla bitiremeyiz. Hayatımızın tadı tuzu, ana yemeklerin başlangıcı, yaz- kış şifa kaynağı olan çorba tariflerini erişte gibi seçenekler ile daha da bereketli hale getirmek mümkün. Şöyle mis gibi içinizi ısıtacak tüm hastalıklara karşı vücudunuzu koruyacak enfes bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Yeşil mercimeğin enfes terbiye ile buluştuğu bu çorba çocuklarınızın bağışıklık sisteminin de güçlenmesine yardımcı olacak türden.

Meşhur kara mercimek çorbası nasıl yapılır? Kara mercimek çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERMeşhur kara mercimek çorbası nasıl yapılır? Kara mercimek çorbasının püf noktaları

TERBİYELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı erişte
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı un
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Servisi için;

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Yarım tatlı kaşığı pul biber

Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır? Lokanta usulü mercimek çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERLokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır? Lokanta usulü mercimek çorbasının püf noktaları

terbiyeli yeşil mercimek çorbası

terbiyeli yeşil mercimek çorbası

YAPILIŞI

Derin bir çorba tenceresine yeşil mercimekleri ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Ardından kuru soğanları ince ince doğrayıp, sarımsağı renk alana kadar orta ateşte kavurun.

Domates ve biber salçasını da ilave ederek 2 dakika karıştırın.

Salçalardan sonra unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra tavuk suyunu azar azar ilave edin. Unun topaklanmaması için; bir çırpma teli yardımıyla hızlıca karıştırın.

En kolay mercimek böreği nasıl yapılır? Mercimek böreğinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay mercimek böreği nasıl yapılır? Mercimek böreğinin püf noktaları

Erişteyi de ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Haşlanan yeşil mercimekleri, haşlama suyunu süzdükten sonra çorba tenceresine aktarın.

8- 10 dakika daha kaynattıktan sonra sos tavasına tereyağını alıp, nane ve pul biberle kavurun. Kızdırdığınız tereyağını çorbaya ekleyip, karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Asya 5 yıl önce

Salçalardan sonra konan un nasıl oluyorda kavruluyor

Toplam 2 beğeni