Pum pum çorbası nasıl yapılır?

İsmini duyanları ilk hayrete düşüren pum pum çorbasının tarifiyle karşınızdayız. Yapımı oldukça pratik olan pumpum çorbası Bartın mutfağının en özel lezzetleri arasında yer alıyor. Mısır unu kullanılarak yapılan enfes pumpum çorbasının tarifi haberimizin detaylarında görebilirsiniz.

Bartın'ın en meşhur tarifleri arasında yer alan pumpum çorbası en eski tarif deftelerinin arasında çıkarak sevenlerin beğenisine sunuluyor. Genellikle yörede çok yapılan pumpum çorbası mısır unu ve neifs kavurmanın karışımı ile ortaya çıkıyor. Yapımı biraz zahmetsiz olan pumpum çorbasının tarifine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

PUM PUM ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı mısır unu
5 su bardağı su veya et suyu
2 dilim kavurma
Tuz

Üzeri için;

2 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Pumpum çorbası

Pumpum çorbası

YAPILIŞI

Derin bir tencereye ılık suyu alın. Eğer isterseniz et veye tavuk suyu da olabilir. Suyun içerisine mısır ununu ekleyip kaynayana kadar karıştırın.

Bu sırada tavaya kavurmayı alıp 2-3 dakika kavurun. Kaynayan çorbanın üzerine kavurmaları ekleyerek karıştırın. Tuzu da ilave ettikten sonra 5 dakika pişmeye bırakın.

Pişen çorbayı kaseye alıp üzerine kırmızı biber ve tereyağı sosunu yaparak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0