En lezzetli fincan böreği evde nasıl yapılır? Osmanlı'dan fincan böreği tarifi

Tarihi 17. yüzyıla dayanan hatta Osmanlı zamanında çayla beraber sık sık tüketilen tadı enfes müthiş bir börek tarifi ile karşınızdayız. Yapımı pratik enfes fincan böreğinin tarifi klasik böreklere adeta taş çıkaracak. Az malzemeli ve hızlı hazırlanan hamuruyla, içerisindeki pazı yapraklarının lezzetiyle en güzel sunumlarınızda yerini almaya hazır. Peki fincan böreği nasıl yapılır? Tarifi haberimizin detaylarında...

Tarihin tozlu raflarından enfes mi enfes muhteşem bir börek tarifimiz var. Geçmişi 17. yüzyıla kadar uzanan bir Osmanlı tarifi olan fincan böreği çay saatleri için biçilmiş bir kaftan. Kadın günlerinde de sık sık yapmak isteyeceğiniz fincan böreğinin yapımına yazımızın ayrıntılarından ulaşabilirsiniz. Fincan böreği pratik yapımı, özel sunumu ve muhteşem iç harcı sayesinde sık sık pişirmek isteyeceğiniz bir lezzet. Küçük porsiyonlar halinde servis edilen fincan böreğini, isteğe dereotu, maydanoz ve ıspanak ile zenginleştirebilirsiniz. Peki fincan böreği nasıl yapılır? Fincan böreği pişirirken nelere dikkat edilmeli? 

FİNCAN BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

2 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

500 gram pazı
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

3/4 su bardağı ayçiçek yağı

fincan böreği nasıl yapılır

fincan böreği nasıl yapılır

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisine unu koyarak ortasını havuz gibi açın.Tuzu yumurtayı ortasına koyup, suyu azar azar ekleyerek yavaşça yoğurun. 

Yumuşacık ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde hamuru 4 parçaya ayırın ve üstünü nemli bir bezle örterek yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın.

Hamur beklerken iç malzemelerini hazırlayabilirsiniz.

Pazıları yıkayıp sap kısımlarını bir bıçakla keserek çıkartın ve pazıları ince ince doğrayın. Soğanı da küp küp yemeklik olacak şekilde doğrayın.

Bir tavada tereyağını eritin ve soğanları pembeleşene dek kavurun, ardından pazıları,tuzunu ve karabiberi ekleyerek kavurmaya devam edin. Karışım suyunu salıp tekrar çekene dek karıştırarak pişirin.

Dinlenen hamurdan bezeler yapıp, en ince şekilde açın. 

Yufkaların boş taraflarını dolu taraflarının üstüne örtün.

Harç böreğin ortasında kalacak şekilde her bir öbeğin üzerine bir kahve fincanını bastırın ve bu şekilde keserek çıkartın.

İç harç bitene kadar aynı işlemi tüm hamura uygulayın.

Hazır hale gelen börekleri bol yağın içerisinde kızartın.

Afiyet olsun...

Çamaşır makinesindeki kokular nasıl giderilir? Çamaşır makinesindeki kokuları bitiren yöntem!

İLİŞKİLİ HABER

Çamaşır makinesindeki kokular nasıl giderilir? Çamaşır makinesindeki kokuları bitiren yöntem!
Hangi baharat hangi hastalığa iyi gelir? Yüzyıllardır alternatif tıbbın reçetesinde!

İLİŞKİLİ HABER

Hangi baharat hangi hastalığa iyi gelir? Yüzyıllardır alternatif tıbbın reçetesinde!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

aysegül 5 yıl önce

muhteşem tarif, ellerinize sağlık

Toplam 2 beğeni