En kolay gazoz tatlısı nasıl yapılır? Gazoz tatlısı yapımının püf noktaları

Farklı tatlı tarifleri denemeyi sevenler aynı zamanda şerbeti tatlı deyince kalbi bambaşka atanlar için enfes bir tatlı tarifimiz var. Adeta misafirlerin tam kalbinden vuracak enfes gazoz tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Geçmiş yıllardan gelen gazoz tatlısı görüntüsüyle çay saatlerine şıklık katacak.

Gazoz tatlısı, hem pratikliği hem de farklılığı sevenler ve sevdiklerine pişirmek isteyenler için kesinlikle denenmesi gereken bir tatlı. Kalabalık misafir sofralarının vazgeçilmezi olacak gazoz tatlısını yapmak istiyorsanız hemen tarifimizi inceleyebilirsiniz. Geçmiş yıllarda mutlaka annelerimizin yaptığı gazoz tatlısı, ağızda dağılan kıvamıyla dışarıda alınanlara adeta rakip olacak. Yapımında gazoz kullanılmasıyla adını alan bu tatlıyı kuru bir şekilde yapıp saklayabilirsiniz. 25 dakikada pişen gazoz tatlısını bir kez deneyenler vazgeçemeyecek.  Gazoz tatlısı oldukça lezzetli ve güzel bir tatlıdır. Birçok kişi tarafından bilinmemesine rağmen tadına hayran bıraktıran bu besini evde nasıl yapabileceğinizi bu yazımızda anlattık. İşte gazoz tatlısı için gerekli malzemeler ve nasıl yapılacağı…

Çıtır çıtır lokma tatlısı nasıl yapılır? En kolay İzmir lokma tarifiİLİŞKİLİ HABERÇıtır çıtır lokma tatlısı nasıl yapılır? En kolay İzmir lokma tarifi

Gazoz tatlısı tarifi

Gazoz tatlısı tarifi

GAZOZ TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet yumurta
Yarım paket yaş maya
1 paket vanilya
Yarım su bardağı gazoz
2,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı nişasta

İçi için;

Yarım su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

Gazoz tatlısı

Gazoz tatlısı

En kolay bülbül yuvası tatlısı nasıl yapılır? Bülbül yuvasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay bülbül yuvası tatlısı nasıl yapılır? Bülbül yuvasının püf noktaları

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde hamur malzemelerini homojen kıvama gelene kadar güzelce karıştırın.

Ardından hamuru iki eşit bezeye bölün ve her bir bezeyi biraz nişasta serperek açabildiğiniz kadar ince bir şekilde açın.

Açılan hamurun üzerine bolca sıvı yağ sürün ve sıkı sıkı bir rulo haline getirin. İki parmak genişliğinde kesin ve kestiğiniz ruloları bir ısıya dayanıklı cam tepsiye dik olarak yan yana yerleştirin.

Trakyanın gazoz tatlısı

Trakyanın gazoz tatlısı

Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırladıktan sonra, ılık bir yere alın ve bu şekilde minimum 1 saat, ideali 2 saat mayalanması için beklemeye alın.

Mayalanan tatlıları 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

Tatlı pişene kadar şerbetini hazırlayabilirsiniz. Şerbet ve tatlı sıcak olmalı.

Fırından aldığınız hamurların üstüne sıcak şerbeti dökün ve şerbeti tamamen çekip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

Adnan 2 yıl önce

Gazoz hangi aşamada kullanılıyor? Eksik tarif. Hemen eledim. Yaramaz.

Güzgülü 5 yıl önce

Bu benim çocukluğumun tatlısı çok severim ama 30 yıldır yemedim

Toplam 7 beğeni

serkan 5 yıl önce

çok güzel olur ama nişasta + nişasta + hamur + şeker, ikindiye yetiştirir selayı :)

Toplam 9 beğeni

kırık kalp 5 yıl önce

ama yazık sana :))

Toplam 6 Beğeni