Sote ne demek ve nasıl yapılır? Tavada enfes sote tarifi

Son yıllarda gerek restoranlarda gerekse yemek programlarında gördüğümüz sote, lezzetli bir yemeğin yapım şekline verilen isimdir. Birbirinden lezzetli tavuk veya etin sebzelerle yağda kavrulmasına aynı zamanda pişirilmesine verilen sotenin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız hazırladığımız leziz tarifi sakın kaçırmayın.

Sote, yemek tariflerinde sıkça duyduğumuz terimler arasında yer alıyor.Kelime anlamı Fransız kelime "sauter"den gelmektedir bu da zıplamak anlamına gelir. Geleneksel olarak aşçılar sote yaparken tavayı sallayarak yemekleri zıplatırlar böylece yapışmayı önler ve her tarafın pişmesini sağlarlar. Sote, tavada kızartmayla karıştırılabilir. Fakat tavada kızartmada büyük parçalar (örneğin, pirzola veya biftek) sıvı ya da katı yağda iki tarafı da çevirilerek hızlıca pişirilir. Bazı aşçılar bu iki terimi değişimli kullanırken bazıları yağın derinliğine göre ayrım yapmaktadır. Sotede zeytinyağı kullanılmamalıdır. Çünkü dumanlaşma noktası düşüktür. Berraklaştırılmış tereyağı, üzüm çekirdeği yağı, sızma zeytinyağı ve ayçiçek yağı genelde sote için kullanılır.Peki evde tavada sote nasıl yapılır? Tarifi yazımızda.

TAVADA SOTE TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet küçük paket tavuk göğsü
2 yemek karışını sıvı yağ
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı köri
Tuz
Kekik
Kırmızı biber
Karabiber
1 orta boy domates
1 tane yeşil biber

Sote nasıl yapılır

Sote nasıl yapılır

YAPILIŞI

Hem geniş hem de derin bir tavaya yağı koyun. Daha sonra tüm malzemeleri küp küp doğrayın. İl olarak tavukları koyun. Suyunu bırakıp çekene kadar güzelce kavurun.

Suyunu saldıktan sonra 4 diş sarımsağı küçük küçük doğrayarak içine atın.

Arkasından baharatları da ekleyerek güzele harmanlayın.

Pişmeye yakın biber ve domatesleri ekleyerek yumuşayana kadar bekleyin. Domatesler yumuşadığında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Ev yapımı pratik bebe bisküvisi tarifi! En sağlıklı bebe bisküvi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Ev yapımı pratik bebe bisküvisi tarifi! En sağlıklı bebe bisküvi nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0