Enfes yumurta tatlısı tarifi

Sıradan tatlı tariflerinden sıkıldınız mı? Misafirlerinize hazırlayabileceğiniz hem pratik hem de leziz bir tarif arıyorsanız yumurta tatlısı tam size göre. Adeta lokmayı andıran ancak tadı damaklarda iz bırakan yumurta tatlısı pratik oluşuyla da günün her saatinde pişirebileceğiniz türden.

Yumurta tatlısı, görünüm ve tat itibariyle lokma tatlısına benziyor. Yüzyıllardan beri yapılan birçok kişinin çocukluk yıllarına ait olan yumurta tatlısı, annelerimizin evde bulunan malzemeler ve kendi imkanlarıyla ile hazırladıkları bir tatlı. Siz de evde eski yıllara gitmek hem de tatlı krizlerini bastıracak pratik bir tatlı arıyorsanız hemen yumurta tatlısını pişirebilirsiniz. Peki yumurta tatlısı nasıl yapılır?

YUMURTA TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı sulu yoğurt 
1 su bardağı irmik 
1 adet kabartma tozu 
1 adet vanilya 
Aldığı kadar un

Şerbeti için;

2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Portakal kabuğu rendesi

yumurta tatlısı nasıl yapılır

yumurta tatlısı nasıl yapılır

YAPILIŞI

Tarife öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Şeker ve suyu tencerede kaynatın. Kaynayan şerbetin içerisine portakal kabuğu rendesini ilave ederek soğuması için kenara ayırın.

Geniş bir karıştırma kabının içerisine tüm malzemeleri karıştırarak ilave edin. Yumuşak kıvamda bir hamur olduğunda 5 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamurdan kaşıkla alıp kızgın yağın içerisinde kızartın.

Nar gibi kızaran hamurları bir tabağa alıp üzerine şerbeti gezdirin.

Sıcak sıcak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0